Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése


Ínycsiklandó klasszikus leves, ami nem csak melegen de hidegen is kiváló nyári napokon.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A finomra vágott vöröshagymát zsíron lepirítjuk.
    • Ha üvegesre pirult a hagyma hozzáadjuk a fűszerpaprikát,  a zellert, a kockára vágott vágott fehér és sárgarépát.
    • Pár percig hagyjuk együtt pirulni majd hozzáadjuk a babot, melyet előző este beáztattunk és felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje.
    • Fűszerezzük füstölt alapízzel, őrölt borssal, babérlevéllel és készre főzzük.
    • Ha a bab megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük. Jól kiforraljuk kivesszük belőle a babérlevelet.
    • Vékony szeletekre vágjuk a kolbászt és szárazra pirítjuk.
  2. Tálalás

    • A tejfölt elkeverjük egy kis tejjel és szifonba tesszük.
    • Tálalásnál a leves tetejére nyomunk egy kis habot és kolbász csipszel tálaljuk.
    • Zellerolajjal csepegtessük meg.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü