Húsos-kapros zöldbableves (felnőtt)
Valamikori, a salgótarjáni Gagarin iskolában megtartott főzések emlékeit idézi meg ez a "palócos" leves. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Húsos-kapros zöldbableves (felnőtt)
−
+
€255.0
Leves elkészítése
sertéscomb
/kg
0.55 kg
0%
zöldbab**
/kg
0.19 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.15 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.15 kg
0%
burgonya**
/kg
0.15 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.09 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.06 l
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.18 l
0%
víz
/l
3.0 l
0%
Tálalás és tipp
kapor, friss**
/g
14.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
sertéscomb 0.55 kg
-
zöldbab** 0.19 kg
-
petrezselyemgyökér 0.15 kg
-
sárgarépa 0.15 kg
-
burgonya** 0.15 kg
-
vöröshagyma 0.09 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.18 l
-
víz 3.0 l
Tálalás és tipp
-
kapor, friss** 14.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- Forró olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a kockára vágott húst.
- Többször visszapirítjuk, majd kevés vizet aláöntve tovább pároljuk.
- Amikor a hús már több mint félig megpuhult ízesítjük KNORR Gulyásleves alappal.
- Hozzáadjuk a darabolt zöldbabot majd felengedjük a levesnek megfelelő mennyiségű vízzel.
- Tovább főzzük majd beletesszük a kockára vágott burgonyát, a többi zöldséget és vágott kaporlevelek felét.
- A levest addig főzzük amíg minden összetevő puha nem lesz és legvégül növényi főzőkrémmel dúsítva készre forraljuk.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
-
Tálalás és tipp
- A levest forrón tálaljuk megszórva a maradék vágott kaporral.
- Másfajta húsokat is használhatunk az elkészítés során.