Hor Mok
Egy kevésbé ismert thai étel, banánlevélben. Nemcsak hallal ls rákhússalkészíthetjük el, kiváló szárnyas vagy marhahúsos elkészítésben is. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
A curry elkészítése
-
KNORR Kókusztejpor** 225 g
-
víz** 1.2 l
-
barnacukor** 25 g
A töltelék elkészítése
-
sügérfilé* 1944.4 g
-
tojás (extra osztályú) 5 darab
-
újhagyma** 29.4 g
Elkészítés
-
A curry elkészítése
Keverjük össze a KNORR Kókusztejport langyos vízzel, lassan melegítsük. Adjuk hozzá a Thai Vörös Curry Pasztát és keverjük jól el. Ízesítsük barnacukorral és halszósszal. Forraljuk ki és hűtsük le. -
A banánlevelek elkészítése
Melegítsük meg a banánleveleket egy forró serpenyőben, hogy könnyebben tudjuk majd formázni őket. Készítsünk belőlük hajókat, majd tegyük őket félre. -
A töltelék elkészítése
Vágjuk fel a vörös sügér filét apró kockákra, tegyük egy keverőtálba az elkészített vörös curry-vel együtt és keverjük jól össze, hogy kissé pépes állagot érjünk el. Pihentessük hűtőben 10 percig. Vegyük ki a hűtőből, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a chilit, a kaffír lime leveleket és a vágott újhagymát. Melegítsük fel a kókusztejet és sűrítsük KNORR Maizena Kukoricakeményítővel. Vegyük ki a hűtőből a keveréket és töltsük meg vele a hajókat, majd hintsük meg őket kaffír lime levéllel és chilivel. Pároljuk készre.