Hor Mok
Egy kevésbé ismert thai étel, banánlevélben. Nemcsak hallal ls rákhússalkészíthetjük el, kiváló szárnyas vagy marhahúsos elkészítésben is. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Hor Mok
−
+
€0.0
A curry elkészítése
Kókusztejpor**
/g
225.0 g
0%
víz
/l
1.2 l
0%
Knorr Folyékony ízesítő mandarinnal, lime-mal és yuzuval 400 ml
/g
10.0 g
0%
Thai Vörös Curry Paszta
/g
75.0 g
0%
barnacukor**
/g
25.0 g
0%
A töltelék elkészítése
sügérfilé*
/g
1944.4 g
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
5.0 darab
0%
újhagyma**
/g
29.4 g
0%
/
A curry elkészítése
-
Kókusztejpor** 225.0 g
-
víz 1.2 l
-
Thai Vörös Curry Paszta 75.0 g
-
barnacukor** 25.0 g
A töltelék elkészítése
-
sügérfilé* 1944.4 g
-
tojás (extra osztályú) 5.0 darab
-
újhagyma** 29.4 g
Elkészítés
-
A curry elkészítése
Keverjük össze a kókusztejport langyos vízzel, lassan melegítsük. Adjuk hozzá a Thai Vörös Curry Pasztát és keverjük jól el. Ízesítsük barnacukorral és halszósszal. Forraljuk ki és hűtsük le.Ha kihűlt ízesítsük Folyékony Citrus Ízesítővel. -
A banánlevelek elkészítése
Melegítsük meg a banánleveleket egy forró serpenyőben, hogy könnyebben tudjuk majd formázni őket. Készítsünk belőlük hajókat, majd tegyük őket félre. -
A töltelék elkészítése
Vágjuk fel a vörös sügér filét apró kockákra, tegyük egy keverőtálba az elkészített vörös curry-vel együtt és keverjük jól össze, hogy kissé pépes állagot érjünk el. Pihentessük hűtőben 10 percig.
Vegyük ki a hűtőből, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a chilit, a kaffír lime leveleket és a vágott újhagymát.
Melegítsük fel a kókusztejet és sűrítsük KNORR Maizena Kukoricakeményítővel.
Vegyük ki a hűtőből a keveréket és töltsük meg vele a hajókat, majd hintsük meg őket kaffír lime levéllel és chilivel. Pároljuk készre.