+

Leves elkészítése

  • őszibarack 1.2 kg
  • főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.22 l
  • kristálycukor** 0.16 kg
  • citrom** 0.03 kg
  • vaníliarúd 3.0 g
  • fahéjrudak 2.0 g
  • szegfűszeg 1.2 g
  • KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő 2,5 kg 30.0 g

Tálalás és tipp

  • őszibarack 0.3 kg
  1. Leves elkészítése

    • A kimagozott, előkészített őszibarackot cukorral, citromlével, vaniliarúddal ízesített vízben puhára főzzük.
    • Fahéjból és szegfűszegből redukciót főzünk.
    • A redukciót leszűrve hozzűadjuk a barackleveshez és egynemüsítjük botmixerrel.
    • Ezután újra felforraljuk és beállítjuk a leves mennyíségét vízzel, illetve a sűrűségétKNORR MAIZENA Kukoricakeményítő valamint RAMA Cremefine profi főzőkrém keverékével.
    • Ha szükséges kevés cukorral és fűszer redukcióval utóízesítjük és készre forraljuk.
    • A kész levest lehűtjük és tálalásig hűtőben tároljuk.
  2. Tálalás és tipp

    • A levest friss őszbarack gerezdekkel tálaljuk.
    • A recept megfelelő körülmények között elkészítve gluténmentes!
    • Használhatunk befőtt vagy konzerv barackot (vagy más gyümölcsöt) is, de akkor a gluténmentesség nem biztos, hogy garantálható!