Hozzávalók
Leves elkészítése
-
őszibarack 1.2 kg
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.22 l
-
kristálycukor** 0.16 kg
-
citrom** 0.03 kg
-
vaníliarúd 3.0 g
-
fahéjrudak 2.0 g
-
szegfűszeg 1.2 g
Tálalás és tipp
-
őszibarack 0.3 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A kimagozott, előkészített őszibarackot cukorral, citromlével, vaniliarúddal ízesített vízben puhára főzzük.
- Fahéjból és szegfűszegből redukciót főzünk.
- A redukciót leszűrve hozzűadjuk a barackleveshez és egynemüsítjük botmixerrel.
- Ezután újra felforraljuk és beállítjuk a leves mennyíségét vízzel, illetve a sűrűségétKNORR MAIZENA Kukoricakeményítő valamint RAMA Cremefine profi főzőkrém keverékével.
- Ha szükséges kevés cukorral és fűszer redukcióval utóízesítjük és készre forraljuk.
- A kész levest lehűtjük és tálalásig hűtőben tároljuk.
-
Tálalás és tipp
- A levest friss őszbarack gerezdekkel tálaljuk.
- A recept megfelelő körülmények között elkészítve gluténmentes!
- Használhatunk befőtt vagy konzerv barackot (vagy más gyümölcsöt) is, de akkor a gluténmentesség nem biztos, hogy garantálható!