Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

Tálalás és tipp

  • őszibarack 0.2 kg

Az őszibarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs. Hideg levesként elkészítve és kínálva változatosabbá tehetjük a menüinket. A receptet készítette Gyuricza Ákos dietetikus.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A kimagozott, előkészített őszibarackot cukorral, citromlével, vaniliarúddal ízesített vízben puhára főzzük.
    • Fahéjból és szegfűszegből redukciót főzünk.
    • A redukciót leszűrve hozzűadjuk a barackleveshez és egynemüsítjük botmixerrel.
    • Ezután újra felforraljuk és beállítjuk a leves mennyíségét vízzel, illetve a sűrűségétKNORR MAIZENA Kukoricakeményítő valamint RAMA Cremefine profi főzőkrém keverékével.
    • Ha szükséges kevés cukorral és fűszer redukcióval utóízesítjük és készre forraljuk.
    • A kész levest lehűtjük és tálalásig hűtőben tároljuk.
  2. Tálalás és tipp

    • A levest friss őszbarack gerezdekkel tálaljuk.
    • A recept megfelelő körülmények között elkészítve gluténmentes!
    • Használhatunk befőtt vagy konzerv barackot (vagy más gyümölcsöt) is, de akkor a gluténmentesség nem biztos, hogy garantálható!
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü