Házi krémes kókuszos tejszínhabbal , eper raguval
Nagymamám egyik kedvenc süteményét alakítottam át a magam szája íze szerint. Csak remélni merem hogy másnak is tetszik ez az egyszerű, ámde csodás desszert. Fogadják szeretettel. Bennó László

Hozzávalók
Házi krémes kókuszos tejszínhabbal , eper raguval
−
+
€0.0
Előkészítés.
tej 1,5 %**
/l
2.0 l
0%
kristálycukor**
/g
500.0 g
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
12.0 darab
0%
méz**
/g
150.0 g
0%
Elkészítés
Kókusztejpor**
/g
300.0 g
0%
tejszín 30 %
/l
0.2 l
0%
Knorr Folyékony ízesítő mandarinnal, lime-mal és yuzuval 400 ml
/g
20.0 g
0%
eper*
/g
555.6 g
0%
/
Előkészítés.
-
tej 1,5 %** 2.0 l
-
kristálycukor** 500.0 g
-
tojás (extra osztályú) 12.0 darab
-
méz** 150.0 g
Elkészítés
-
Kókusztejpor** 300.0 g
-
tejszín 30 % 0.2 l
-
eper* 555.6 g
Elkészítés
-
Előkészítés.
A kész vajastésztát kisütjük, majd tetszőleges formában kiszúrjuk.
Elkészítjük a vaníliás krémet, amihez forrón hozzákeverjük a fehérjehab egy részét. -
Elkészítés
A tésztát formába helyezzük, majd beletöltjük a krémet és a tetejére kenjük a kókusztejporral felvert tejszínhabot a tetejére nyomjuk és lefedjük a másik kiszúrt lappal.
Eper raguhoz a cukrot karamelizáljuk, majd hozzáadjuk az epret és pürésítjük, a végén frissítjük a Folyékony Citrus ízesítővel.
A kész eperöntethez a végén apróra vágott epret adunk. -
Tálalás.
Az összeállított krémest tányérra helyezzük és körbe húzzuk az eper raguval.