Házi krémes kókuszos tejszínhabbal , eper raguval
Nagymamám egyik kedvenc süteményét alakítottam át a magam szája íze szerint. Csak remélni merem hogy másnak is tetszik ez az egyszerű, ámde csodás desszert. Fogadják szeretettel. Bennó László

Hozzávalók
Előkészítés.
-
tej 1,5 %** 2 l
-
kristálycukor** 500 g
-
tojás (extra osztályú) 12 darab
-
méz** 150 g
Elkészítés
-
KNORR Kókusztejpor** 300 g
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.2 l
-
eper* 555.6 g
Elkészítés
-
Előkészítés.
A kész vajastésztát kisütjük, majd tetszőleges formában kiszúrjuk. Elkészítjük a vaníliás krémet, amihez forrón hozzákeverjük a fehérjehab egy részét. -
Elkészítés
A tésztát formába helyezzük, majd beletöltjük a krémet és a tetejére kenjük a kókusztejporral felvert tejszínhabot a tetejére nyomjuk és lefedjük a másik kiszúrt lappal. Eper raguhoz a cukrot karamelizáljuk, majd hozzáadjuk az epret és pürésítjük. A kész eperöntethez a végén apróra vágott epret adunk. -
Tálalás.
Az összeállított krémest tányérra helyezzük és körbe húzzuk az eper raguval.