Hozzávalók

+

Húspogácsa elkészítése

  • köles** 0.1 kg
  • csirkemell** 0.56 kg
  • víz 0.25 l
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.11 kg
  • növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.04 l
  • 4.0 g

Burgonya elkészítése

  • burgonya** 1.43 kg
  • 3.0 g
  • növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.04 l

Tálalás és tipp

  • magos rozsos zsemle (80 g/db)** 0.8 kg
  • paradicsom** 0.32 kg
  • jégsaláta** 0.19 kg

A hamburgert minden gyerek szereti, így lehetőség van arra, hogy rendhagyó alapanyagokat is belecsempésszünk. A receptet készítette Szikora Péter az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Húspogácsa elkészítése

    • A darált csirkemellet összegyúrjuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, az előzőleg megfőzött kölessel, a vízzel és a sóval.
    • Lapos pogácsákat formázunk a masszából és az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
    • A húsok tetejét is lefújjuk majd légkeveréses sütőben kb. 180°Cfokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. Burgonya elkészítése

    • A burgonyákat megmossuk és héjas cikkekre vágjuk.
    • Megsózzuk és RAMA Combi profival szintén befújva tepsire téve sütőben megsütjük.
  3. Tálalás és tipp

    • Tálalás előtt az előmelegített zsemléket félbevágjuk, beletesszük a jégsalátát, a paradicsomot és a húspogácsát.
    • A kész hamburgereket frisssen megsütött burgonyával tálaljuk.
    • A hamburger mellé kínálhatunk GLUBUS Mustárt, Ketchupot vagy Majonézt.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü