Halleves (felnőtt)
A halfogyasztás növelése régi cél a közétkeztetésben is. Ebben a receptben a húst kicseréltük halra, így látszólag ugyanaz marad, de a beltartalom alapvetően megváltozik. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Leves elkészítése
-
tőkehal filé 0.6 kg
-
kelkáposzta** 0.35 kg
-
sárgarépa** 0.35 kg
-
petrezselyemgyökér** 0.35 kg
-
víz** 2.5 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A zöldségeket juliennére vágjuk.
- Megfelelő mennyíségű vizet kimérünk és ízesítjük allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappal és KNORR Egész Fkete Borssal.
- Felforraljuk a vizet és beletesszük a darabolt zöldségeket.
- Legvégül a levesbe főzzük a darabolt halfiléket.
-
Tálalás és tipp
- Afőzés közben elpárolgott vizet pótolni kell!
- Ha nagy mennyíségű levest főzünk a darabolt halat kevés folyadékban fűzzük le külön és tálaláskor tegyük a levesbe.
- A zöldségeket le is piríthatjuk RAMA Culinesse Profi növényi zsiradékon és fűszerezhetjük a KNORR Fűszercsalád egyéb tagjaival.