Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

  • tőkehal filé 0.6 kg
  • kelkáposzta** 0.35 kg
  • sárgarépa 0.35 kg
  • petrezselyemgyökér 0.35 kg
  • víz 2.5 l
  • KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg 14.0 g
  • KNORR Egész fekete bors 0,5 kg 5.0 g

A halfogyasztás növelése régi cél a közétkeztetésben is. Ebben a receptben a húst kicseréltük halra, így látszólag ugyanaz marad, de a beltartalom alapvetően megváltozik. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A zöldségeket juliennére vágjuk.
    • Megfelelő mennyíségű vizet kimérünk és ízesítjük allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappal és KNORR Egész Fkete Borssal.
    • Felforraljuk a vizet és beletesszük a darabolt zöldségeket.
    • Legvégül a levesbe főzzük a darabolt halfiléket.
  2. Tálalás és tipp

    • Afőzés közben elpárolgott vizet pótolni kell!
    • Ha nagy mennyíségű levest főzünk a darabolt halat kevés folyadékban fűzzük le külön és tálaláskor tegyük a levesbe.
    • A zöldségeket le is piríthatjuk RAMA Culinesse Profi növényi zsiradékon és fűszerezhetjük a KNORR Fűszercsalád egyéb tagjaival.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü