Halleves (7-10 éves korcsoport)
A halfogyasztás növelése régi cél a közétkeztetésben is. Ebben a receptben a húst kicseréltük halra, így látszólag ugyanaz marad, de a beltartalom alapvetően megváltozik. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Halleves (7-10 éves korcsoport)
−
+
€38.5
Leves elkészítése
tőkehal filé
/kg
0.6 kg
0%
kelkáposzta**
/kg
0.35 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.35 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.35 kg
0%
víz
/l
2.5 l
0%
KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg
/g
14.0 g
0%
KNORR Egész fekete bors 0,5 kg
/g
5.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
tőkehal filé 0.6 kg
-
kelkáposzta** 0.35 kg
-
sárgarépa 0.35 kg
-
petrezselyemgyökér 0.35 kg
-
víz 2.5 l
-
KNORR Egész fekete bors 0,5 kg 5.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A zöldségeket juliennére vágjuk.
- Megfelelő mennyíségű vizet kimérünk és ízesítjük allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappal és KNORR Egész Fkete Borssal.
- Felforraljuk a vizet és beletesszük a darabolt zöldségeket.
- Legvégül a levesbe főzzük a darabolt halfiléket.
-
Tálalás és tipp
- Afőzés közben elpárolgott vizet pótolni kell!
- Ha nagy mennyíségű levest főzünk a darabolt halat kevés folyadékban fűzzük le külön és tálaláskor tegyük a levesbe.
- A zöldségeket le is piríthatjuk RAMA Culinesse Profi növényi zsiradékon és fűszerezhetjük a KNORR Fűszercsalád egyéb tagjaival.