Menu

Hozzávalók

+

Halgombóc elkészítése

  • tengeri halfilé 0.32 kg
  • víz 0.1 l
  • 3.0 g
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.06 kg

Leves elkészítése

Tálalás és tipp

  • petrezselyemzöld 0.01 kg

A gombócos levesek mindíg nagy kedvencek a menzán. Miért ne lehetne a gombóc halból? Erre kínál egyszerűen megvalósítható megoldást ez a recept. Készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Halgombóc elkészítése

    • A ledarált halat összedolgozzuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, vízzel és sóval.
    • Nagyobbacska gombócokat formázunk a bekevert masszából.
    • A gombócokat belefőzzük a zöldséges levesbe
  2. Leves elkészítése

    • A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
    • A paprikákat közepes kockára vágjuk, a brokkolit apró rózsákra szedjük..
    • A darabolt zöldségeket RAMA culinesse profin lepirítjuk.
    • Felöntjük a levest a megfelelő mennyíségű vízzel és felforraljuk.
    • Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
    • Enyhén forralva a levest belefőzzük a halgombócokat.
  3. Tálalás és tipp

    • A levest tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemzölddel.
    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
    • A levest besűríthetjük KNORR MAIZENA Kukoricakeményítővel vagy tetszőleges hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Krémleves alappal.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü