Halgombócleves zöldségekkel (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
A gombócos levesek mindíg nagy kedvencek a menzán. Miért ne lehetne a gombóc halból? Erre kínál egyszerűen megvalósítható megoldást ez a recept. Készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Halgombócleves zöldségekkel (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)
−
+
€96.33
Halgombóc elkészítése
tengeri halfilé
/kg
0.32 kg
0%
víz
/l
0.1 l
0%
só
/g
3.0 g
0%
Leves elkészítése
brokkoli**
/kg
0.35 kg
0%
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.35 kg
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
15.0 g
0%
víz
/l
2.5 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.05 l
0%
Tálalás és tipp
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
/
Halgombóc elkészítése
-
tengeri halfilé 0.32 kg
-
víz 0.1 l
-
só 3.0 g
Leves elkészítése
-
brokkoli** 0.35 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.35 kg
-
víz 2.5 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
Elkészítés
-
Halgombóc elkészítése
- A ledarált halat összedolgozzuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, vízzel és sóval.
- Nagyobbacska gombócokat formázunk a bekevert masszából.
- A gombócokat belefőzzük a zöldséges levesbe
-
Leves elkészítése
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
- A paprikákat közepes kockára vágjuk, a brokkolit apró rózsákra szedjük..
- A darabolt zöldségeket RAMA culinesse profin lepirítjuk.
- Felöntjük a levest a megfelelő mennyíségű vízzel és felforraljuk.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
- Enyhén forralva a levest belefőzzük a halgombócokat.
-
Tálalás és tipp
- A levest tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemzölddel.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- A levest besűríthetjük KNORR MAIZENA Kukoricakeményítővel vagy tetszőleges hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Krémleves alappal.