Hagymás kelkáposztaleves (felnőtt)
A kelkáposzta harsogó zöld színével teszi még vonzóbbá ezt a hagymalevest. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Leves elkészítése
-
kelkáposzta** 0.6 kg
-
vöröshagyma 0.3 kg
-
újhagyma** 0.1 kg
-
víz** 3 l
-
RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával 0.05 l
Tálalás és tipp
-
sajt, Trappista** 0.12 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A zöldségeket megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
- Felhevített RAMA Culiness profin lepirítjuk először a hagymákat majd a kápossztát.
- Felengedjük a megfelelő menníségű vízzel és ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
- A leves a zöldségek megpuhulásáig főzzük.
- A főzés közben elpárolgott vizet pótolni kell!
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor szórjuk meg a levest reszelt sajttal.
- A levesbe főzhetünk más zöldségeket is illetve dúsíthatjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel.