Hozzávalók
Leves elkészítése
-
burgonya** 0.8 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.02 kg
-
napraforgóolaj** 0.04 l
-
petrezselyemzöld 10.0 g
-
víz 2.5 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.1 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A kisebb kockákra vágott vöröshagymát forró olajon lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockázott burgonyát és felengedjük vízzel.
- Ízesítjük sószegény KNORR Füstölt alapízzel és KNORR Morzsolt kakukkfűvel.
- Amikor a burgonya majdnem puha, behabarjuk kevés vízben elkevert liszttel, KNORR Póréhagyma-krémlevessel és növényi főzőkrémmel.
- Belefőzzük a vágott petrezselyemzöldet és készre forraljuk és a levest.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
-
Tálalás és tipp
- Akár édesburgonyát is főzhetünk a levesbe.
- Levesek tartalmasabbá tételéhez és sűrítéshez kíválóan használható a KNORR Burgonyapehely!
- Ha van szép zöldhagymánk akkor tálaláskor azzal is megszórhatjuk a levest.