Gulyás
Nekem a gulyás egy egytálétel, a zöldség és a burgonya szinte csak dekoráció. Friss házi kenyérrel az igazi. Lőrincz György
Hozzávalók
Előkészítés, elkészítés.
-
vöröshagyma 1111.1 g
-
paradicsom** 200 g
-
Kápia paprika** 150 g
-
fokhagyma* 52.6 g
-
fűszerpaprika** 100 g
-
marhapofa* 2500 g
-
só 50 g
-
babérlevél** 2 g
-
köménymag** 30 g
Tálalás.
-
burgonya** 142.9 g
-
sárgarépa** 100 g
-
fehérrépa* 111.1 g
Elkészítés
-
Előkészítés, elkészítés.
A megtisztított marhapofát nagyobb kockákra daraboljuk, előmelegített sütőben 220C-on megpirítjuk. A hagymát, paradicsomot, sült paprikát össze kockázzuk. A kacsa zsíron először a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, végül a sült paprikát és a fokhagymát. Összepirítjuk, majd leturmixoljuk. Hozzáadjuk a lepirított marha pofát, a babért, a köményt, a borsot. Lassan pároljuk majd hozzáadjuk a füstölt paprikát és a KNORRMarhahúsleves pasztát, Ízlés szerint sózzuk, lassan készre főzzük. -
Tálalás.
Tálaláskor a mélytányérba szedett gulyás tetejét megszórjuk a kockára vágott főtt burgonyával és a blansírozott julienne-re vágott zöldségekkel.