Menu

Hozzávalók

+

Hal elkészítése

  • tőkehal filé 0.8 kg
  • olivaolaj 0.03 l
  • 4.0 g

Köret és ragu elkészítése


A közétkeztetés számára mindíg kihívás, hogy milyen formában adjon halat a fogyasztóknak. Erre kínál megodást ez a recept melyet Gyuricza Ákos dietetikus készített.

...

Elkészítés

  1. Hal elkészítése

    • A tőkehalfilét hűtőtérben kiolvasztjuk, majd előkészítjük.
    • Vékony szeletekre vágjuk, gyengén sózzuk és megkenjük olívaolajjal.
    • Aszeleteket feltekerjük és egymás mellé állítjuk az olívaolajjal megkent magas falu sütőlemezen.
    • Kb. 160 °Ckészre sütjük a haltekercseket.
  2. Köret és ragu elkészítése

    • A hajdinát megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, amelyet allergénmentesKnorr Zöldségleves alappal ízesítünk.
    • A finomra vágott vöröshagymát a maradékolívaolajon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a Knorr Collezione Italiana Hámozott, kockázott paradicsom konzervet majd anegyedekbe vágott olívabogyót.
    • Az olívás paradicsomragut összeforraljuk, kevés sóval, friss vágott bazsalikommal és KNORRŐrölt fekete borssal ízesítjük..
    • A ragutkevés vízzel elkevertKnorr Maizena Kukoricakeményítővel sűrítjük.
  3. Táálalás és tipp

    • Tálaláskor a grillezett haltekercs mellé halmozzuk a hajdinát és a paradicsomragut.
    • A halat megsüthetjük szeletben is.
    • A hal sütéséhez használhatunk gluténmentes RAMA Combi profi sütőzsiradékot is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü