Hozzávalók
Hal elkészítése
-
tőkehal filé 0.8 kg
-
olivaolaj 0.03 l
-
só 4.0 g
Köret és ragu elkészítése
-
hajdina 0.55 kg
-
olívabogyó, fekete 0.15 kg
-
vöröshagyma 0.09 kg
-
olivaolaj 0.02 l
-
bazsalikom 1.0 g
-
só 2.0 g
Elkészítés
-
Hal elkészítése
- A tőkehalfilét hűtőtérben kiolvasztjuk, majd előkészítjük.
- Vékony szeletekre vágjuk, gyengén sózzuk és megkenjük olívaolajjal.
- Aszeleteket feltekerjük és egymás mellé állítjuk az olívaolajjal megkent magas falu sütőlemezen.
- Kb. 160 °Ckészre sütjük a haltekercseket.
-
Köret és ragu elkészítése
- A hajdinát megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, amelyet allergénmentesKnorr Zöldségleves alappal ízesítünk.
- A finomra vágott vöröshagymát a maradékolívaolajon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a Knorr Collezione Italiana Hámozott, kockázott paradicsom konzervet majd anegyedekbe vágott olívabogyót.
- Az olívás paradicsomragut összeforraljuk, kevés sóval, friss vágott bazsalikommal és KNORRŐrölt fekete borssal ízesítjük..
- A ragutkevés vízzel elkevertKnorr Maizena Kukoricakeményítővel sűrítjük.
-
Táálalás és tipp
- Tálaláskor a grillezett haltekercs mellé halmozzuk a hajdinát és a paradicsomragut.
- A halat megsüthetjük szeletben is.
- A hal sütéséhez használhatunk gluténmentes RAMA Combi profi sütőzsiradékot is.