Grillezett fogasfilé gomba veloute-vel, sült üvegtésztával
Szeretem az egyszerű, tradicionális fogásokat kicsit újszerű megközelítésben tálalni.

Hozzávalók
Mártás elkészítése.
-
olivaolaj 0.1 l
-
vöröshagyma 222.2 g
-
gomba, csiperke** 500 g
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.2 l
Hal előkészítése és sütése.
-
Fogas* 2000 g
Tálalás.
-
üvegtészta** 1000 g
Elkészítés
-
Mártás elkészítése.
Finomravágott hagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és ízísítjük KNORR Folyékony Szárnyasalappal. Sózzuk borsozzuk, dúsítjuk RAMA Habkészítménnyel, majd thermo mixer segítségével turmixoljuk. Beállítjuk a sűrűségét vízzel elkevert kukoricakeményítővel és jól kiforraljuk. -
Hal előkészítése és sütése.
A fogasfiléket lebőrőzzük, sózzuk borsozzuk és kevés zsiradékban megsütjük. -
Tálalás.
Bő forró zsiradélban kisütjük a beáztatott üvegtésztát, majd lecsepegtetjük. Tántérra halmozzuk az üvegtészta szalmát, mellé tesszük a roston sült halat és mártással körbeöntve tálaljuk.