A napi menük elkészítése során a közétkeztetésben mungóbabot nem sokszor használunk, pedig a jövő egyik fontos zöldség alapanyaga. Íme egy egsszerű megoldás a felhasználásra. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Ragu elkészítése
-
csirkemell** 0.7 kg
-
gomba, csiperke** 0.2 kg
-
mungóbabcsíra 0.2 kg
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
víz 1.0 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Köret elkészítése
-
rizs, barna** 0.5 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.1 kg
-
paprika** 0.1 kg
-
zöldborsó** 0.2 kg
-
só 3.0 g
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.03 l
-
rizs, vad 0.05 kg
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
Elkészítés
-
Ragu elkészítése
- A megmosott, csíkokra vágott csírkemellet felhevített RAMA Culinesse profin egy részénlepirítjuk.
- Hozzáadjuk a darabolt vöröshagymát és a cikkekre vágott gombát.
- Fűszerezzük KNORR Sültcsirke fűszerkeverékkel.
- Együtt pirítjuk a zöldségeket és a csirkét, majd felöntjük a vízzel elkevert allergénmentes KNORR Barnamártás alappal.
- Beletesszük a mungóbabcsírát és készre forraljuk.
-
Köret elkészítése
- A barna rizst sóval ízesített vízben megfőzzük.
- A vadrizst külön megfőzzük.
- A maradék RAMA Culinesse Profin lepirítjuk az apróra vágott paprikákat.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, ízesítjük KNORR Morzsolt kakukkfűvel és kevés vizet hozzáadva megpároljuk.
- Összekeverjük a rizseket a zöldségekkel.
-
Tálalás és tipp
- A ragut a rizs mellé tálaljuk és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
- A ragut gazdagíthatjuk más zöldségekkel (pl.: csicsriborsó, lencse) is.