Menu

Hozzávalók

+

Ragu elkészítése

Köret elkészítése

  • rizs, barna** 0.5 kg
  • kaliforniai paprika, szines** 0.1 kg
  • paprika** 0.1 kg
  • zöldborsó** 0.2 kg
  • 3.0 g
  • folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.03 l
  • KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g 4.0 g
  • rizs, vad 0.05 kg

Tálalás és tipp

  • petrezselyemzöld 0.01 kg

A napi menük elkészítése során a közétkeztetésben mungóbabot nem sokszor használunk, pedig a jövő egyik fontos zöldség alapanyaga. Íme egy egsszerű megoldás a felhasználásra. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Ragu elkészítése

    • A megmosott, csíkokra vágott csírkemellet felhevített RAMA Culinesse profin egy részénlepirítjuk.
    • Hozzáadjuk a darabolt vöröshagymát és a cikkekre vágott gombát.
    • Fűszerezzük KNORR Sültcsirke fűszerkeverékkel.
    • Együtt pirítjuk a zöldségeket és a csirkét, majd felöntjük a vízzel elkevert allergénmentes KNORR Barnamártás alappal.
    • Beletesszük a mungóbabcsírát és készre forraljuk.
  2. Köret elkészítése

    • A barna rizst sóval ízesített vízben megfőzzük.
    • A vadrizst külön megfőzzük.
    • A maradék RAMA Culinesse Profin lepirítjuk az apróra vágott paprikákat.
    • Hozzáadjuk a zöldborsót, ízesítjük KNORR Morzsolt kakukkfűvel és kevés vizet hozzáadva megpároljuk.
    • Összekeverjük a rizseket a zöldségekkel.
  3. Tálalás és tipp

    • A ragut a rizs mellé tálaljuk és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
    • A ragut gazdagíthatjuk más zöldségekkel (pl.: csicsriborsó, lencse) is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü