Gombás-mungóbabos csirkeragu zöldséges-vadrizses körettel (7-10 éves korcsoport)
A napi menük elkészítése során a közétkeztetésben mungóbabot nem sokszor használunk, pedig a jövő egyik fontos zöldség alapanyaga. Íme egy egsszerű megoldás a felhasználásra. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Gombás-mungóbabos csirkeragu zöldséges-vadrizses körettel (7-10 éves korcsoport)
−
+
€1642.87
Ragu elkészítése
csirkemell**
/kg
0.7 kg
0%
gomba, csiperke**
/kg
0.2 kg
0%
mungóbabcsíra
/kg
0.2 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.1 kg
0%
víz
/l
1.0 l
0%
KNORR Barnamártás alap - Allergénmentes * 4 kg
/kg
0.08 kg
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.05 l
0%
Köret elkészítése
rizs, barna**
/kg
0.5 kg
0%
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.1 kg
0%
paprika**
/kg
0.1 kg
0%
zöldborsó**
/kg
0.2 kg
0%
só
/g
3.0 g
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.03 l
0%
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g
/g
4.0 g
0%
rizs, vad
/kg
0.05 kg
0%
Tálalás és tipp
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
/
Ragu elkészítése
-
csirkemell** 0.7 kg
-
gomba, csiperke** 0.2 kg
-
mungóbabcsíra 0.2 kg
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
víz 1.0 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Köret elkészítése
-
rizs, barna** 0.5 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.1 kg
-
paprika** 0.1 kg
-
zöldborsó** 0.2 kg
-
só 3.0 g
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.03 l
-
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g 4.0 g
-
rizs, vad 0.05 kg
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
Elkészítés
-
Ragu elkészítése
- A megmosott, csíkokra vágott csírkemellet felhevített RAMA Culinesse profin egy részénlepirítjuk.
- Hozzáadjuk a darabolt vöröshagymát és a cikkekre vágott gombát.
- Fűszerezzük KNORR Sültcsirke fűszerkeverékkel.
- Együtt pirítjuk a zöldségeket és a csirkét, majd felöntjük a vízzel elkevert allergénmentes KNORR Barnamártás alappal.
- Beletesszük a mungóbabcsírát és készre forraljuk.
-
Köret elkészítése
- A barna rizst sóval ízesített vízben megfőzzük.
- A vadrizst külön megfőzzük.
- A maradék RAMA Culinesse Profin lepirítjuk az apróra vágott paprikákat.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, ízesítjük KNORR Morzsolt kakukkfűvel és kevés vizet hozzáadva megpároljuk.
- Összekeverjük a rizseket a zöldségekkel.
-
Tálalás és tipp
- A ragut a rizs mellé tálaljuk és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
- A ragut gazdagíthatjuk más zöldségekkel (pl.: csicsriborsó, lencse) is.