Gombás csirkemájragu sült puliszkával és zöldségekkel (7-10 éves korcsoport)
A csirkemájat kiválóan lehet párosítani gombával. Kevés szósszal elkészítve különösen finom ételt kapunk. A köretként kínált sült puliszka se mindannapi étel manapság. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Gombás csirkemájragu sült puliszkával és zöldségekkel (7-10 éves korcsoport)
−
+
€1537.6
Csirkemáj elkészítése
csirkemáj**
/kg
1.0 kg
0%
gomba, csiperke**
/kg
0.35 kg
0%
póréhagyma**
/kg
0.1 kg
0%
víz
/l
1.0 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.04 l
0%
KNORR Barnamártás alap - Allergénmentes * 4 kg
/kg
0.08 kg
0%
majoranna, friss*
/g
10.0 g
0%
Köret elkészítése
karfiol**
/kg
0.86 kg
0%
brokkoli**
/kg
0.6 kg
0%
kukoricadara**
/kg
0.32 kg
0%
fokhagyma, hámozott**
/kg
0.01 kg
0%
víz
/l
1.25 l
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.2 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.04 l
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
9.0 g
0%
DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg
/g
8.0 g
0%
/
Csirkemáj elkészítése
-
csirkemáj** 1.0 kg
-
gomba, csiperke** 0.35 kg
-
póréhagyma** 0.1 kg
-
víz 1.0 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
-
majoranna, friss* 10.0 g
Köret elkészítése
-
karfiol** 0.86 kg
-
brokkoli** 0.6 kg
-
kukoricadara** 0.32 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.01 kg
-
víz 1.25 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
Elkészítés
-
Csirkemáj elkészítése
- A megtisztított, megmosott csirkemájat felhevített RAMA Culinesse Profin lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a darabolt póréhagymát és a cikkekre vágott gombát.
- Fűszerezzük KNORR Grill pác és fűszerkeverékkel és majorannával.
- Együtt pirítjuk a zöldségeket és a májat, majd felöntjük a vízzel elkevert allergénmentes KNORRBarnamártás alappal.
- Összeforraljuk a mártást és a többi alapanyagot.
-
Köret elkészítése
- A kukoricadarát vízben kevergetve megfőzzük.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal és zúzott fokhagymával.
- Végül dúsítjuk a puliszkát RAMA Cremefine profi főzőkrémmel.
- Az elkészült masszát tepsire kiterítjük kb. 1,5-2 cm vastagon.
- Mikor kihűlt formára vágjuk és az így kapott darabokat RAMA Culinesse profi sütőzsiradékon megsütjük.
- A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük és leforrázuk.
- A puliszka sütéséből visszamaradt kevés forró zsiradékban átforgatjuk és ízesítjük hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
-
Tálalás és tipp
- A sült puliszkákat és a zöldségeket a forró gombás-májas raguval tálaljuk.
- A puliszkát megsüthetjük sütőben is.