Garnélaleves zöldbabbal
Szeretném megmutatni hogy lehet elkészíteni és feldobni egy egyszerű garnéla levest akár idésnyzöldségekkel is. Garnéla helyett használhatunk nagyobb kockára vágott halat is. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Az alaplé elkészítése
-
Mogyoró olaj 0.3 l
-
mogyoróhagyma* 333.3 g
-
Galangal 180 g
-
citromnád* 200 g
-
víz** 6 l
A leves elkészítése
-
csirkemell** 666.7 g
-
fejnélküli garnéla rák 30/40* 222.2 g
-
szójabab csíra* 111.1 g
-
zöldbab** 210.5 g
-
tofu (szójababtúró)** 100 g
Elkészítés
-
Az alaplé elkészítése
A finomra vágott mogyoróhagymát, a chilit és a KNORR Primerba Garnélás Fűszerkeveréket összekeverjük, vízbe tesszük. Ízesítsük KNORR Thai Sárga Curry Pasztával, galangállal és a citromnáddal majd 20-30 perc alatt készre főzzük. -
A leves elkészítése
Az alapléhez adjuk hozzá a KNORR Kókusztejport, adjuk hozzá a KNORR Prémium Folyékony Szárnyas Alapot, a kockára vágott csirkemellet, és a tisztított garnélát majd forraljuk készre. Tálaljuk szárított tofuval, kifőtt spagettivel, babcsírával és vágott zöldbabbal. Dekoráljuk koriander levéllel.