Hozzávalók
Leves elkészítése
-
lencse** 0.6 kg
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
-
víz 2.5 l
Levesbetét elkészítése
-
csirkemell** 0.5 kg
-
napraforgóolaj** 0.04 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.02 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A lencsét megmossuk és lehetőleg előző nap beáztatjuk.
- A beáztatott lencsét allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal ízesített vízben feltesszük főni.
- Amikora a lencse puha lesz botmixerrel pürésítjük.
- Felöntjük a szükséges mennyíségű vízzel, ízesítjük sószegény KNORR Füstölthús alapízzel.
- Legvégül dúsítjuk növényi főzőkrémmel és készre forraljuk.
-
Levesbetét elkészítése
- A csirkemellet kb. 1x1-es kockákra vágjuk.
- Felhevített olajon lepirítjuk a húst és fűszerezzük KNORR Sültcsirke fűszerkeverékkel.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a levesbe rakjuk a pirított csirkekockákat és megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
- A főzés közben elpárolgott vizet pótolni kell!
- Hasonló típusú leves elkészítéséhez használhatunk másféle hüvelyeseket is.