Hozzávalók

+

A hal elkészítése és tálalása.


A füstölt angolna beszerzése nem egyszerű feladat, így nem is eröltettem. Úgy döntöttem magam készítem el.
Ehhez édesapám segítségét kértem aki nagy rutinnal rendelkezik a húsfüstölésben.

...

Elkészítés

  1. A hal elkészítése és tálalása.

    Amúgy a hal elkészítése nem nagy ördöngősség,
    Az angolnát bedörzsölöm sóval, állni hagyom és ezután lemosom róla a nyálkát, 1
    10%-os sóoldatban 6 órát érlelem majd 80*C-os füstön 4 órát füstölöm. Az uborkát lereszelem enyhén megsózom szűrőbe teszem és megvárom hogy kicsöpögjön a leve. Aszpik felhasználásával kocsonyásítom az uborkavizet. Szezámmag, tojás, és Maizena kukoricakeményítő segítségével ropogóst készítek.
    Tàlaláskor a csírákatHellmann's Citrusos vinaigrette-vel kínálom az ételhez.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü