Füstölt angolna filé, uborkavíz kocsonya, citrusos csírák, szezámmag ropogós
A füstölt angolna beszerzése nem egyszerű feladat, így nem is eröltettem. Úgy döntöttem magam készítem el.
Ehhez édesapám segítségét kértem aki nagy rutinnal rendelkezik a húsfüstölésben.

Hozzávalók
Füstölt angolna filé, uborkavíz kocsonya, citrusos csírák, szezámmag ropogós
−
+
€0.0
A hal elkészítése és tálalása.
füstölt angolna*
/g
1142.9 g
0%
kígyóuborka**
/g
1500.0 g
0%
szezámmag
/g
100.0 g
0%
Aszpik
/g
60.0 g
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
1.0 darab
0%
/
A hal elkészítése és tálalása.
-
füstölt angolna* 1142.9 g
-
kígyóuborka** 1500.0 g
-
szezámmag 100.0 g
-
Aszpik 60.0 g
-
tojás (extra osztályú) 1.0 darab
Elkészítés
-
A hal elkészítése és tálalása.
Amúgy a hal elkészítése nem nagy ördöngősség,
Az angolnát bedörzsölöm sóval, állni hagyom és ezután lemosom róla a nyálkát, 1
10%-os sóoldatban 6 órát érlelem majd 80*C-os füstön 4 órát füstölöm. Az uborkát lereszelem enyhén megsózom szűrőbe teszem és megvárom hogy kicsöpögjön a leve. Aszpik felhasználásával kocsonyásítom az uborkavizet. Szezámmag, tojás, és Maizena kukoricakeményítő segítségével ropogóst készítek.
Tàlaláskor a csírákatHellmann's Citrusos vinaigrette-vel kínálom az ételhez.