Hozzávalók
A hal elkészítése és tálalása.
-
füstölt angolna* 1142.9 g
-
kígyóuborka** 1500.0 g
-
szezámmag 100.0 g
-
Aszpik 60.0 g
-
tojás (extra osztályú) 1.0 darab
Elkészítés
-
A hal elkészítése és tálalása.
Amúgy a hal elkészítése nem nagy ördöngősség,
Az angolnát bedörzsölöm sóval, állni hagyom és ezután lemosom róla a nyálkát, 1
10%-os sóoldatban 6 órát érlelem majd 80*C-os füstön 4 órát füstölöm.Az uborkát lereszelem enyhén megsózom szűrőbe teszem és megvárom hogy kicsöpögjön a leve.
Aszpik felhasználásával kocsonyásítom az uborkavizet.
Szezámmag, tojás, és Maizena kukoricakeményítő segítségével ropogóst készítek.
Tàlaláskor a csírákatHellmann's Citrusos vinaigrette-vel kínálom az ételhez.