Füstölt ananász
Formabontó, de izgalmas kombináció. Más gyümölcsökkel is csak javasolni tudom hogy kísérletezzenek! Schmiedt Patrik

Hozzávalók
Ananászz dacquise piskóta.
-
tojásfehérje (1db/38g)** 220 g
-
barnacukor** 170 g
-
ananász* 240 g
-
őrölt mogyoró* 160 g
-
porcukor* 60 g
-
kókuszreszelék** 60 g
Füstös sajtkrém.
-
porcukor* 150 g
-
mascarpone* 500 g
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.25 l
-
zselatin* 20 g
Ananász Chipsz és Gél.
-
ananászlé 0.5 l
Rum Fagylalt.
-
tej 1,5 %** 0.5 l
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.5 l
-
kristálycukor** 200 g
-
rum* 0.1 l
-
tojássárgája* 270 g
Elkészítés
-
Ananászz dacquise piskóta.
Fehérjét a cukorral habbáverjük majd az összekevert száraz anyagokat óvatosan hozzákeverjük. 170°C-onzsírpapírozott formában készre sütjük. -
Füstös sajtkrém.
Sajtkrémet összekevrjük a cukorral, hozzáadjuk a Folyékony Füst ízesítőt. Citrusokkal, lazítjuk a Cremefine Profi felvert habjával majd a feloldott lapzselatint óvatosan belekevrjük. Tálalásnál csillagcsővel az elfektette piskóta csíkra nyomjuk. -
Ananász Chipsz és Gél.
Ananászt silpatra szeletelve leporcukrozva 70°C-onkiszárítjuk. Az ananászlevet a pürével az agarral hidegen elkeverjük, 90°C-ra melegítjük, kidermesztjük majd thermomixel egyneműsítjük. Tálalásnál cumiból pöttyözzük. -
Rum Fagylalt.
Thermomixben 80°C-on15 percig hőkezeljük, majd paco jettégelybe szűrjük és kifagyasztjuk.