Fejtett bableves hajdina galuskával (felnőtt)
Közkedvelt leves újszerű levesbetéttel. Hús nélküli megoldás a menük változatosabbá tételére. A receptet készítette Gyuricza Ákos dietetikus.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Fejtett bableves hajdina galuskával (felnőtt)
−
+
€25.92
Leves elkészítése
bab, fejtett (fagyasztott)
/kg
0.7 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.18 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.1 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.06 kg
0%
fokhagyma, hámozott**
/kg
0.02 kg
0%
napraforgóolaj**
/ml
10.0 ml
0%
babérlevél**
/g
0.6 g
0%
fűszerpaprika**
/g
6.0 g
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
28.0 g
0%
víz
/l
3.0 l
0%
levesbetét elkészítése
hajdinaliszt**
/kg
0.2 kg
0%
só, jódozott
/g
1.6 g
0%
Tálalás és tipp
petrezselyemzöld
/g
2.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
bab, fejtett (fagyasztott) 0.7 kg
-
sárgarépa 0.18 kg
-
petrezselyemgyökér 0.1 kg
-
vöröshagyma 0.06 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.02 kg
-
napraforgóolaj** 10.0 ml
-
babérlevél** 0.6 g
-
fűszerpaprika** 6.0 g
-
víz 3.0 l
levesbetét elkészítése
-
hajdinaliszt** 0.2 kg
-
só, jódozott 1.6 g
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 2.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A fejtett babot kiolvasztjuk és átöblítjük.
- A tisztított, finomra vágott vöröshagymából, olajból és fűszerpaprikából pörköltalapot készítünk.
- Beletesszük a fejtett babot és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd babérlevéllel fűszerezve félpuhára főzzük.
- Tovább ízesítjük zúzott fokhagymával, KNORR Őrölt borssal és allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
- Hozzáadjuk a megtisztított, kis kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és az egészet majdnem puhára főzzük.
-
levesbetét elkészítése
- A hajdinalisztből vízzel és sóval sűrű galuskatésztát készítünk, amit a forrásban lévő levesbe szaggatunk.
- A galuskákat a zöldségekkel együtt késztre főzzük.
- Beállítjuk a leves mennyiségét és ha kell uánízesítünk.
-
Tálalás és tipp
- A levest forrón tálaljuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyem zölddel.
- Használhatunk száraz babot is az elkészítéshez, de akkor azt előző nap áztassuk be.