+

Leves elkészítése

levesbetét elkészítése

  • hajdinaliszt** 0.2 kg
  • só, jódozott** 1.6 g

Tálalás és tipp

  • petrezselyemzöld** 2 g
  1. Leves elkészítése

    • A fejtett babot kiolvasztjuk és átöblítjük.
    • A tisztított, finomra vágott vöröshagymából, olajból és fűszerpaprikából pörköltalapot készítünk.
    • Beletesszük a fejtett babot és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd babérlevéllel fűszerezve félpuhára főzzük.
    • Tovább ízesítjük zúzott fokhagymával, KNORR Őrölt borssal és allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
    • Hozzáadjuk a megtisztított, kis kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és az egészet majdnem puhára főzzük.
  2. levesbetét elkészítése

    • A hajdinalisztből vízzel és sóval sűrű galuskatésztát készítünk, amit a forrásban lévő levesbe szaggatunk.
    • A galuskákat a zöldségekkel együtt késztre főzzük.
    • Beállítjuk a leves mennyiségét és ha kell uánízesítünk.
  3. Tálalás és tipp

    • A levest forrón tálaljuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyem zölddel.
    • Használhatunk száraz babot is az elkészítéshez, de akkor azt előző nap áztassuk be.