Hozzávalók
Leves elkészítése
-
bab, fejtett (fagyasztott) 0.7 kg
-
sárgarépa 0.18 kg
-
petrezselyemgyökér 0.1 kg
-
vöröshagyma 0.06 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.02 kg
-
napraforgóolaj** 10.0 ml
-
babérlevél** 0.6 g
-
fűszerpaprika** 6.0 g
-
víz 3.0 l
levesbetét elkészítése
-
hajdinaliszt** 0.2 kg
-
só, jódozott 1.6 g
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 2.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A fejtett babot kiolvasztjuk és átöblítjük.
- A tisztított, finomra vágott vöröshagymából, olajból és fűszerpaprikából pörköltalapot készítünk.
- Beletesszük a fejtett babot és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd babérlevéllel fűszerezve félpuhára főzzük.
- Tovább ízesítjük zúzott fokhagymával, KNORR Őrölt borssal és allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
- Hozzáadjuk a megtisztított, kis kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és az egészet majdnem puhára főzzük.
-
levesbetét elkészítése
- A hajdinalisztből vízzel és sóval sűrű galuskatésztát készítünk, amit a forrásban lévő levesbe szaggatunk.
- A galuskákat a zöldségekkel együtt késztre főzzük.
- Beállítjuk a leves mennyiségét és ha kell uánízesítünk.
-
Tálalás és tipp
- A levest forrón tálaljuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyem zölddel.
- Használhatunk száraz babot is az elkészítéshez, de akkor azt előző nap áztassuk be.