Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

levesbetét elkészítése

  • hajdinaliszt** 0.18 kg
  • só, jódozott 1.4 g

Tálalás és tipp

  • petrezselyemzöld 1.0 g

Közkedvelt leves újszerű levesbetéttel. Hús nélküli megoldás a menük változatosabbé tételére. A receptet készítette Gyuricza Ákos dietetikus.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A fejtett babot kiolvasztjuk és átöblítjük.
    • A tisztított, finomra vágott vöröshagymából, olajból és fűszerpaprikából pörköltalapot készítünk.
    • Beletesszük a fejtett babot és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd babérlevéllel fűszerezve félpuhára főzzük.
    • Tovább ízesítjük zúzott fokhagymával, KNORR Őrölt borssal és allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
    • Hozzáadjuk a megtisztított, kis kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és az egészet majdnem puhára főzzük.
  2. levesbetét elkészítése

    • A hajdinalisztből vízzel és sóval sűrű galuskatésztát készítünk, amit a forrásban lévő levesbe szaggatunk.
    • A galuskákat a zöldségekkel együtt késztre főzzük.
    • Beállítjuk a leves mennyiségét és ha kell uánízesítünk.
  3. Tálalás és tipp

    • A levest forrón tálaljuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyem zölddel.
    • Használhatunk száraz babot is az elkészítéshez, de akkor azt előző nap áztassuk be.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü