Fehércsokoládés vargànyás millefeuille, pezsgő kaviár karamell
Az éjféli pezsgő előfutára, gyöngyökbe zárva érkezik a dessszert tányéron.

Hozzávalók
Elkészítés, tálalás
-
vaj* 260 g
-
búzaliszt (főző, rétes)** 30 g
-
Fehércsokoládé 300 g
-
Vargánya 50 g
-
mascarpone* 500 g
Elkészítés
-
Elkészítés, tálalás
A desszerthez először a leveles tésztát készítem el, melyet egyforma 5x10 cm-es téglalapokra vágok. Megszúrkálom és sütőpapíron aranybarnára sütöm.
A krémhez a fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztom hozzáadom a vargánya port és hagyom kézmelegre hülni. A mascarpónét cukorral kihabosítom, és hozzáadom a fehércsokoládés vargányás olvadékot. Az így elkészült krémet habzsákba töltöm és a tésztalapok közé adagolom.
Carte D’or Karamellás deszertöntettel, és a pezsgőből készített kaviárral tálalom.