Hozzávalók

+

Mousse

  • kókuszreszelék** 40.0 g
  • tojássárgája* 40.0 g
  • Fehércsokoládé 170.0 g
  • kristálycukor** 20.0 g
  • tejszín 30 % 400.0 g
  • tej, 2,8%** 100.0 g
  • tejszín 30 % 100.0 g

Piskóta

  • tojásfehérje (1db/38g)** 70.0 g
  • tojássárgája* 45.0 g
  • vaj* 20.0 g
  • kakaópor** 20.0 g
  • kukoricaliszt** 50.0 g
  • kristálycukor** 40.0 g

Fújó

  • Fehércsokoládé 100.0 g
  • Mangó coulis 50.0 g
  • Kakaóvaj 50.0 g

Ezt a desszertet Silikomart DOT formában képzeltem és készítettem el.

...

Elkészítés

  1. Mousse

    • A tejet, tejszínt, cukrot, sárgáját, kókuszt, gyorsforralóban állandó keverés mellett felmelegítem és a fehércsokoládéra helyezett zselatinmasszára öntöm. 
    • Botmixerezem és hűtőm.
    • Ha kihűlt és 30°C-ra , akkor belekeverem a tejszínhabot és formába töltöm, aljára piskótát szúrok, fagyasztom.
  2. Piskóta

    • A fehérjét a cukorral habbá verem, a sárgáját az olvasztott vajjal elkeverem és a felvert fehérjéhez rakom.
    •  A száraz anyagokat belekeverem majd 185°C-on megsütőm.
  3. Fújó

    • Formából kivéve fújom csokoládés kakaóvajjal.
    • Találásnál a forma tetejébe Mango coulis-t töltök.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü