Fácán erőleves mellehúsával, bébi-gyökérzöldségekkel, szarvasgomba olajjal és Sherry-vel
Izgalmas levesbetéttel, kicsit füstös ízzel, érdekesebbé tehetünk egy megszokott levest is.

Hozzávalók
Leves elkészítése.
-
Fácán egész* 4000.0 g
-
Sherry* 0.5 l
-
sárgarépa 0.3 g
-
fehérrépa* 0.3 g
-
angolzeller** 0.1 g
-
fokhagyma*
-
vöröshagyma 0.1 g
-
tojásfehérje (35g)* 4.0 darab
-
borókabogyó* 10.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése.
A fácánmelleket vékony lapokká nyitjuk. Megkenjük a Pesto-val, majd a két hosszanti végét behajtva, rolád formájúra feltekerjük. Sonka kötözéssel megformázzuk. (később, majd a levesben főzzük meg)A csontokat sütőbe tesszük, és kissé megpiritjuk. A sütőből kivéve, leforrázzuk 0,4 L Sherry-vel.A zöldségeket és a fácán többi húsát összedaráljuk. Hozzáadjuk az ízesítőket, a paradicsompürét és a félkemény habbá vert tojásfehérjét. Hidegvízzel felengedjük, majd forrásig kevergetjük. Hozzáadjuk a csontokat és 1,5 órán keresztül, gyöngyözve főzzük,ízesítjük a Folyékony Füstölt ízzel.Szűrőruhán keresztül leszűrjük
-
Tálalás.
A fácánmell roládokat felszeleteljük és a bébi-gyökérzöldségekkel együtt, a tányérba halmozzuk. Felöntjük a levessel, majd szarvasgomba olajat és Sherry-t csepegtetünk bele.