Fácán erőleves mellehúsával, bébi-gyökérzöldségekkel, szarvasgomba olajjal és Sherry-vel
Izgalmas levesbetéttel, kicsit füstös ízzel, érdekesebbé tehetünk egy megszokott levest is.

Hozzávalók
Fácán erőleves mellehúsával, bébi-gyökérzöldségekkel, szarvasgomba olajjal és Sherry-vel
−
+
€632.33
Leves elkészítése.
Fácán egész*
/g
4000.0 g
0%
Sherry*
/l
0.5 l
0%
sárgarépa
/g
0.3 g
0%
fehérrépa*
/g
0.3 g
0%
angolzeller**
/g
0.1 g
0%
fokhagyma*
/g
0.0 g
0%
vöröshagyma
/g
0.1 g
0%
tojásfehérje (35g)*
/darab
4.0 darab
0%
borókabogyó*
/g
10.0 g
0%
Knorr Folyékony ízesítő füstölt cukorral és sült vöröshagymával 400 ml
/g
40.0 g
0%
/
Leves elkészítése.
-
Fácán egész* 4000.0 g
-
Sherry* 0.5 l
-
sárgarépa 0.3 g
-
fehérrépa* 0.3 g
-
angolzeller** 0.1 g
-
fokhagyma*
-
vöröshagyma 0.1 g
-
tojásfehérje (35g)* 4.0 darab
-
borókabogyó* 10.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése.
A fácánmelleket vékony lapokká nyitjuk. Megkenjük a Pesto-val, majd a két hosszanti végét behajtva, rolád formájúra feltekerjük.
Sonka kötözéssel megformázzuk. (később, majd a levesben főzzük meg)
A csontokat sütőbe tesszük, és kissé megpiritjuk. A sütőből kivéve, leforrázzuk 0,4 L Sherry-vel.
A zöldségeket és a fácán többi húsát összedaráljuk. Hozzáadjuk az ízesítőket, a paradicsompürét és a félkemény habbá vert tojásfehérjét. Hidegvízzel felengedjük, majd forrásig kevergetjük.
Hozzáadjuk a csontokat és 1,5 órán keresztül, gyöngyözve főzzük,ízesítjük a Folyékony Füstölt ízzel.
Szűrőruhán keresztül leszűrjük -
Tálalás.
A fácánmell roládokat felszeleteljük és a bébi-gyökérzöldségekkel együtt, a tányérba halmozzuk.
Felöntjük a levessel, majd szarvasgomba olajat és Sherry-t csepegtetünk bele.