Menu

Hozzávalók

+

Step 1


Az erdélyi ételek Magyarországon mindíg népszerűek. Íme egy variáció székelykáposztára. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Step 1

    • Az apróra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk.
    • A kockára vágott sertéshúst rátesszük és többször, kevés vizet hozzáadva visszapirítjuk, pároljuk. 
    • A vízzel elkevert KNORR Pörköltalapot hozzáadjuk a húshoz és ízesítjük KNORR Füstölthús alapízzel.
    • Beletesszük a kissé kimosott, átvágott savanyú káposztát.
    • Babérlevéllel és KNORR Őrölt feketeborssal ízesítjük. 
    • Mikor a hús és a káposzta majdnem puha beletesszük a kölest.
    • Együtt puhára főzzük az összetevőket , majd hőkiegyenlítve beletéve a tejföl 2/3-át kiforraljuk.
  2. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor a maradék tejfölt kikeverjük pici vízzel és meglocsoljuk vele a húsos káposztát.
    • Ha van friss zöldpetrezselymünk vagy zellerzöldünk, bátran használjuk dekorálásra.
    • A káposztát ne mossuk ki túlságosan mert elveszti a jellegzetes ízét.
    • A kölest a fözés utolsó fázisában tegyük az ételhez mert ha túl sokáig főzzük teljesen szétfő.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü