Hozzávalók
Step 1
-
savanyú káposzta* 2.2 kg
-
sertéscomb 0.85 kg
-
köles** 0.3 kg
-
tejföl 12%** 0.3 l
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
babérlevél** 2.0 g
Elkészítés
-
Step 1
- Az apróra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk.
- A kockára vágott sertéshúst rátesszük és többször, kevés vizet hozzáadva visszapirítjuk, pároljuk.
- A vízzel elkevert KNORR Pörköltalapot hozzáadjuk a húshoz és ízesítjük KNORR Füstölthús alapízzel.
- Beletesszük a kissé kimosott, átvágott savanyú káposztát.
- Babérlevéllel és KNORR Őrölt feketeborssal ízesítjük.
- Mikor a hús és a káposzta majdnem puha beletesszük a kölest.
- Együtt puhára főzzük az összetevőket , majd hőkiegyenlítve beletéve a tejföl 2/3-át kiforraljuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a maradék tejfölt kikeverjük pici vízzel és meglocsoljuk vele a húsos káposztát.
- Ha van friss zöldpetrezselymünk vagy zellerzöldünk, bátran használjuk dekorálásra.
- A káposztát ne mossuk ki túlságosan mert elveszti a jellegzetes ízét.
- A kölest a fözés utolsó fázisában tegyük az ételhez mert ha túl sokáig főzzük teljesen szétfő.