Erdélyi húsos káposzta kölessel (7-10 éves korcsoport)
Az erdélyi ételek Magyarországon mindíg népszerűek. Íme egy variáció székelykáposztára. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Erdélyi húsos káposzta kölessel (7-10 éves korcsoport)
−
+
€60.0
Step 1
savanyú káposzta*
/kg
1.8 kg
0%
sertéscomb
/kg
0.7 kg
0%
köles**
/kg
0.2 kg
0%
tejföl 12%**
/l
0.25 l
0%
vöröshagyma
/kg
0.06 kg
0%
babérlevél**
/g
2.0 g
0%
KNORR Alapíz füstölt húsos ételekhez - Sószegény 1 kg
/g
8.0 g
0%
/
Step 1
-
savanyú káposzta* 1.8 kg
-
sertéscomb 0.7 kg
-
köles** 0.2 kg
-
tejföl 12%** 0.25 l
-
vöröshagyma 0.06 kg
-
babérlevél** 2.0 g
Elkészítés
-
Step 1
- Az apróra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk.
- A kockára vágott sertéshúst rátesszük és többször, kevés vizet hozzáadva visszapirítjuk, pároljuk.
- A vízzel elkevert KNORR Pörköltalapot hozzáadjuk a húshoz és ízesítjük KNORR Füstölthús alapízzel.
- Beletesszük a kissé kimosott, átvágott savanyú káposztát.
- Babérlevéllel és KNORR Őrölt feketeborssal ízesítjük.
- Mikor a hús és a káposzta majdnem puha beletesszük a kölest.
- Együtt puhára főzzük az összetevőket , majd hőkiegyenlítve beletéve a tejföl 2/3-át kiforraljuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a maradék tejfölt kikeverjük pici vízzel és meglocsoljuk vele a húsos káposztát.
- Ha van friss zöldpetrezselymünk vagy zellerzöldünk, bátran használjuk dekorálásra.
- A káposztát ne mossuk ki túlságosan mert elveszti a jellegzetes ízét.
- A kölest a fözés utolsó fázisában tegyük az ételhez mert ha túl sokáig főzzük teljesen szétfő.