Édes-savanyú csirke zöldséges tésztával (felnőtt)
A távol keleti ételek népszerűsége évek óta növekszik. Egy régóta kedvelt, már szinte hagyományos kínai ételre kínál megoldást ez a recept, melyet Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje készített.

Hozzávalók
Édes-savanyú csirke zöldséges tésztával (felnőtt)
−
+
€6165.2
Ragu elkészítése
csirkemell**
/kg
0.9 kg
0%
ananász konzerv
/kg
0.25 kg
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.06 l
0%
víz
/l
0.9 l
0%
Tészte elkészítése
sárgarépa
/kg
0.4 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.15 kg
0%
mungóbabcsíra
/kg
0.15 kg
0%
újhagyma**
/kg
0.15 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.06 l
0%
/
Ragu elkészítése
-
csirkemell** 0.9 kg
-
ananász konzerv 0.25 kg
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.06 l
-
víz 0.9 l
Tészte elkészítése
-
sárgarépa 0.4 kg
-
zeller, gumó 0.15 kg
-
mungóbabcsíra 0.15 kg
-
újhagyma** 0.15 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
Elkészítés
-
Ragu elkészítése
- A csíkokra vágott csirkehúst folyékony növényi zsiradékon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk az 1 liter vízzel elkevert KNORR Kínai édes-savanyú alapot és a lecsepegtetett darabolt ananászskonzervet.
- Jól összekeverjük és állandóan kevergetve lassú tűzön összeforraljuk.
-
Tészte elkészítése
- A KNORR spagettit előírás szerint kifőzzük.
- A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, majd forró olajon lepirítjuk úgy, hogy közepesen kemények maradjanak.
- A zöldségekre öntjük a KNORR Szójaszószt és összeforgatjuk a tésztával.
-
Tálalás és tipp
- A zöldséges tésztát a forró édes-savanyú raguval tálaljuk.
- Az ananász konzerv leve felhasználható a főzéshez, de csak annyi, hogy az elkészített étel ne legyen nagyon édes.