Hozzávalók

+

Ragu elkészítése

  • csirkemell** 0.7 kg
  • ananász konzerv 0.2 kg
  • folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.06 l
  • víz 0.7 l
  • KNORR Kínai édes-savanyú alap 1 kg 0.13 kg

Tészte elkészítése


A távol keleti ételek népszerűsége évek óta növekszik. Egy régóta kedvelt, már szinte hagyományos kínai ételre kínál megoldást ez a recept, melyet Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje készített.

...

Elkészítés

  1. Ragu elkészítése

    • A csíkokra vágott csirkehúst folyékony növényi zsiradékon megpirítjuk.
    • Hozzáadjuk az 1 liter vízzel elkevert KNORR Kínai édes-savanyú alapot és a lecsepegtetett darabolt ananászskonzervet.
    • Jól összekeverjük és állandóan kevergetve lassú tűzön összeforraljuk.
  2. Tészte elkészítése

    • A KNORR spagettit előírás szerint kifőzzük.
    • A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, majd forró olajon lepirítjuk úgy, hogy közepesen kemények maradjanak.
    • A zöldségekre öntjük a KNORR Szójaszószt és összeforgatjuk a tésztával.
  3. Tálalás és tipp

    • A zöldséges tésztát a forró édes-savanyú raguval tálaljuk.
    • Az ananász konzerv leve felhasználható a főzéshez, de csak annyi, hogy az elkészített étel ne legyen nagyon édes.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü