Currys-zöldséges-húsos bableves (7-10 éves korcsoport)
Napjainkban egyre népszerűbbek az ázsiai ételek. A közkedvelt ízvilágot be tudjuk csempészni a napi menüinkbe is. Erre ad ötletet ez a levesvariáció. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Currys-zöldséges-húsos bableves (7-10 éves korcsoport)
−
+
€4387.0
Leves elkészítése
kelkáposzta**
/kg
0.2 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.08 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.1 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.05 l
0%
víz
/l
2.5 l
0%
pulykacomb**
/kg
0.5 kg
0%
bab, vörös (vese)
/kg
0.25 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.08 kg
0%
KNORR Thai Sárga Curry Paszta 0,85 kg
/g
14.0 g
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
11.0 g
0%
Tálalás és tipp
zellerlevél**
/kg
0.01 kg
0%
/
Leves elkészítése
-
kelkáposzta** 0.2 kg
-
sárgarépa 0.08 kg
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
víz 2.5 l
-
pulykacomb** 0.5 kg
-
bab, vörös (vese) 0.25 kg
-
petrezselyemgyökér 0.08 kg
-
KNORR Thai Sárga Curry Paszta 0,85 kg 14.0 g
Tálalás és tipp
-
zellerlevél** 0.01 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A száraz vörösbabot előző nap áztassuk be.
- A pulykahúst mossuk meg és vágjuk kockára.
- A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
- Olajon lepirítjuk a finomra vöröshagymát, majd a kockára vágott pulykahúst.
- Ízesítjük az allergénmentes KNORR Zöldségleves alap felével és többször visszapirítva, kevés vizet alá-alá öntve félig megfőzzük.
- Hozzáadjuk a beáztatott babot, felengedjük a szükséges mennyíségű vízzel és tovább főzzük a levest.
- Ezután hozzáadjuk a zöldségeket.
- Ízesítjük KNORR Thai Sárga Curry Pasztával és a maradék allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
- A levest készre forraljuk.
-
Tálalás és tipp
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
- Alevest megszórjuk finomra vágott zellerzölddel és forrón tálaljuk.
- Főzhetünk a levesbe metélttésztát, esetleg rizstésztát.
- Ha konzerv vesebabot használunk akkor azt csak a főzés legvégén forraljuk bele a levesbe.