Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

Tálalás és tipp

  • zellerlevél** 0.01 kg

Napjainkban egyre népszerűbbek az ázsiai ételek. A közkedvelt ízvilágot be tudjuk csempészni a napi menüinkbe is. Erre ad ötletet ez a levesvariáció. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A száraz vörösbabot előző nap áztassuk be.
    • A pulykahúst mossuk meg és vágjuk kockára.
    • A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
    • Olajon lepirítjuk a finomra vöröshagymát, majd a kockára vágott pulykahúst.
    • Ízesítjük az allergénmentes KNORR Zöldségleves alap felével és többször visszapirítva, kevés vizet alá-alá öntve félig megfőzzük.
    • Hozzáadjuk a beáztatott babot, felengedjük a szükséges mennyíségű vízzel és tovább főzzük a levest.
    • Ezután hozzáadjuk a zöldségeket.
    • Ízesítjük KNORR Thai Sárga Curry Pasztával és a maradék allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
    • A levest készre forraljuk.
  2. Tálalás és tipp

    • A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell.
    • Alevest megszórjuk finomra vágott zellerzölddel és forrón tálaljuk.
    • Főzhetünk a levesbe metélttésztát, esetleg rizstésztát.
    • Ha konzerv vesebabot használunk akkor azt csak a főzés legvégén forraljuk bele a levesbe.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü