Currys kukoricakrémleves chipssel (11-14 éves korcsoport)
A krémlevesek mindig népszerűek. Nem mindennapi összetevőkkel és egy jól ismert kiegészítővel fokozhatjuk az ízélményt. A receptet készítette Gyuricza Ákos dietetikus.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Currys kukoricakrémleves chipssel (11-14 éves korcsoport)
−
+
€0.3
Currys kukoricakrémleves chipssel
csemegekukorica, fagyasztott**
/g
1000.0 g
0%
kukorica chips**
/g
100.0 g
0%
rizstej
/ml
100.0 ml
0%
napraforgóolaj**
/ml
20.0 ml
0%
tejszínpótló 15% (növényi alapú)**
/ml
20.0 ml
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
15.0 g
0%
fokhagyma, hámozott**
/g
9.0 g
0%
kristálycukor**
/g
8.0 g
0%
curry**
/g
1.0 g
0%
só, jódozott
/g
1.0 g
0%
/
Currys kukoricakrémleves chipssel
-
csemegekukorica, fagyasztott** 1000.0 g
-
kukorica chips** 100.0 g
-
rizstej 100.0 ml
-
napraforgóolaj** 20.0 ml
-
tejszínpótló 15% (növényi alapú)** 20.0 ml
-
fokhagyma, hámozott** 9.0 g
-
kristálycukor** 8.0 g
-
curry** 1.0 g
-
só, jódozott 1.0 g
Elkészítés
-
Currys kukoricakrémleves chipssel
A mirelit csemege kukoricát a felhevített olajonátfuttatjuk, majd a Knorr Zöldségleves alapból készített ízes főzőlével felengedjük a levesünket.
Hozzádunk egy kevés sót és puhára főzzük.
Ha megfőtt a kukorica, akkor szitán áttörjük, botmixerrel egyneműsítjük. ű
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a curryt, majd visszahelyezzük a tűzhelyre, felöntjük rizstejjel és összeforraljuk.
AMaizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével besűrítjük, ha szükséges kevés sóval, cukorral utóízesítjük, hogy enyhén édeskés és pikáns legyen az íze.
Natúr kukorica chipssel tálaljuk.