Currys kukoricakrémleves chipssel (11-14 éves korcsoport)
A krémlevesek mindig népszerűek. Nem mindennapi összetevőkkel és egy jól ismert kiegészítővel fokozhatjuk az ízélményt. A receptet készítette Gyuricza Ákos dietetikus.

Hozzávalók
Currys kukoricakrémleves chipssel
-
csemegekukorica, fagyasztott** 1000 g
-
kukorica chips** 100 g
-
rizstej 100 ml
-
napraforgóolaj** 20 ml
-
tejszínpótló 15% (növényi alapú)** 20 ml
-
fokhagyma, hámozott** 9 g
-
kristálycukor** 8 g
-
curry** 1 g
-
só, jódozott** 1 g
Elkészítés
-
Currys kukoricakrémleves chipssel
A mirelit csemege kukoricát a felhevített olajonátfuttatjuk, majd a Knorr Zöldségleves alapból készített ízes főzőlével felengedjük a levesünket.
Hozzádunk egy kevés sót és puhára főzzük.
Ha megfőtt a kukorica, akkor szitán áttörjük, botmixerrel egyneműsítjük. ű
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a curryt, majd visszahelyezzük a tűzhelyre, felöntjük rizstejjel és összeforraljuk.
AMaizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével besűrítjük, ha szükséges kevés sóval, cukorral utóízesítjük, hogy enyhén édeskés és pikáns legyen az íze.
Natúr kukorica chipssel tálaljuk.