+

Leves elkészítése.

  • karfiol** 2142.9 g
  • napraforgóolaj** 0.1 l
  • póréhagyma** 235.3 g
  • tej 1,5 %** 0.2 l
  • KNORR Thai Sárga Curry Paszta 0,85 kg 50.0 g
  • tejszín 30 % 0.2 l
  • lime* 50.0 g
  • vaj* 100.0 g

Leves tálalása.

  • cukkini** 428.6 g
  • lazacfilé* 150.0 g
  • fejnélküli garnéla rák 30/40* 111.1 g
  • citromnád* 50.0 g
  • koriander, friss* 23.5 g
  1. Betét előkészítése.

    A karfiol rózsából 3 nagyobb darabot vékony szeletekre vágunk.Tálalás előtt bő forró olajban roppanósra sütjük.
  2. Leves elkészítése.

    A visszamaradt karfiolt összevágjuk, és a póréhagymával kevés olajon megfuttatjuk.Ráöntjük az alaplevet, tejet, sózzuk, és puhulásig főzzük.A puha karfiolt lével együtt turmixszoljuk, majd visszatesszük a tűzre.Hozzáadjuk a currypasztát, amikor forr, belekeverjük a tejszínt, víz hozzáadásával beállítjuk a sűrűségét.Lime levével ízesítjük, majd beledolgozzuk a vajat.Finom szűrön átszűrjük.
  3. Leves tálalása.

    A pácolt lazacot vékonyra szeleteljük.A rákfarkokat kevés forró olajban megsütjük, ügyelve nehogy túlkészítsük.A metéltre vágott cukkínit kevés vajon átforgatjuk, levesszük, és összekeverjük a vékonyra metélt citromnáddal, chilivel, korianderrel, és zöldhagymával. Beleforgatjuk a lazac szeletkéket, és a mélytányér közepére rendezzük.Rátesszük a sült karfiol szeleteket és a sült rákfarkat.Levessel körbeöntjük.