Currys karfiol krémleves
Ez a leves ékes bizonyítéka, hogy hogyan lehet színesebbé és izgalmasabbá tenni egy klasszikus tavaszi krémlevest.

Hozzávalók
Currys karfiol krémleves
−
+
€0.0
Leves elkészítése.
karfiol**
/g
2142.9 g
0%
napraforgóolaj**
/l
0.1 l
0%
póréhagyma**
/g
235.3 g
0%
tej 1,5 %**
/l
0.2 l
0%
Sárga Curry Paszta
/g
30.0 g
0%
tejszín 30 %
/l
0.2 l
0%
lime*
/g
50.0 g
0%
Knorr Folyékony ízesítő mandarinnal, lime-mal és yuzuval 400 ml
/g
10.0 g
0%
vaj*
/g
100.0 g
0%
Leves tálalása.
cukkini**
/g
428.6 g
0%
lazacfilé*
/g
150.0 g
0%
fejnélküli garnéla rák 30/40*
/g
111.1 g
0%
citromnád*
/g
50.0 g
0%
koriander, friss*
/g
23.5 g
0%
/
Leves elkészítése.
-
karfiol** 2142.9 g
-
napraforgóolaj** 0.1 l
-
póréhagyma** 235.3 g
-
tej 1,5 %** 0.2 l
-
Sárga Curry Paszta 30.0 g
-
tejszín 30 % 0.2 l
-
lime* 50.0 g
-
vaj* 100.0 g
Leves tálalása.
-
cukkini** 428.6 g
-
lazacfilé* 150.0 g
-
fejnélküli garnéla rák 30/40* 111.1 g
-
citromnád* 50.0 g
-
koriander, friss* 23.5 g
Elkészítés
-
Betét előkészítése.
A karfiol rózsából 3 nagyobb darabot vékony szeletekre vágunk.
Tálalás előtt bő forró olajban roppanósra sütjük. -
Leves elkészítése.
A visszamaradt karfiolt összevágjuk, és a póréhagymával kevés olajon megfuttatjuk.
Ráöntjük az alaplevet, tejet, sózzuk, és puhulásig főzzük.
A puha karfiolt lével együtt turmixszoljuk, majd visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a currypasztát a Folyékony citrus ízesítőt és amikor forr, belekeverjük a tejszínt, víz hozzáadásával beállítjuk a sűrűségét.
Lime levével ízesítjük, majd beledolgozzuk a vajat.
Finom szűrön átszűrjük. -
Leves tálalása.
A pácolt lazacot vékonyra szeleteljük.
A rákfarkokat kevés forró olajban megsütjük, ügyelve nehogy túlkészítsük.
A metéltre vágott cukkínit kevés vajon átforgatjuk, levesszük, és összekeverjük a vékonyra metélt citromnáddal, chilivel, korianderrel, és zöldhagymával. Beleforgatjuk a lazac szeletkéket, és a mélytányér közepére rendezzük.
Rátesszük a sült karfiol szeleteket és a sült rákfarkat.
Levessel körbeöntjük.