Currys karfiol krémleves
Ez a leves ékes bizonyítéka, hogy hogyan lehet színesebbé és izgalmasabbá tenni egy klasszikus tavaszi krémlevest.

Hozzávalók
Leves elkészítése.
-
karfiol** 2142.9 g
-
napraforgóolaj** 0.1 l
-
póréhagyma** 235.3 g
-
tej 1,5 %** 0.2 l
-
tejszín 30 % 0.2 l
-
lime* 50 g
-
vaj* 100 g
Leves tálalása.
-
cukkini** 428.6 g
-
lazacfilé* 150 g
-
fejnélküli garnéla rák 30/40* 111.1 g
-
citromnád* 50 g
-
koriander, friss* 23.5 g
Elkészítés
-
Betét előkészítése.
A karfiol rózsából 3 nagyobb darabot vékony szeletekre vágunk. Tálalás előtt bő forró olajban roppanósra sütjük. -
Leves elkészítése.
A visszamaradt karfiolt összevágjuk, és a póréhagymával kevés olajon megfuttatjuk. Ráöntjük az alaplevet, tejet, sózzuk, és puhulásig főzzük. A puha karfiolt lével együtt turmixszoljuk, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a currypasztát, amikor forr, belekeverjük a tejszínt, víz hozzáadásával beállítjuk a sűrűségét. Lime levével ízesítjük, majd beledolgozzuk a vajat. Finom szűrön átszűrjük. -
Leves tálalása.
A pácolt lazacot vékonyra szeleteljük. A rákfarkokat kevés forró olajban megsütjük, ügyelve nehogy túlkészítsük. A metéltre vágott cukkínit kevés vajon átforgatjuk, levesszük, és összekeverjük a vékonyra metélt citromnáddal, chilivel, korianderrel, és zöldhagymával. Beleforgatjuk a lazac szeletkéket, és a mélytányér közepére rendezzük. Rátesszük a sült karfiol szeleteket és a sült rákfarkat. Levessel körbeöntjük.