+

Leves elkészítése.

Leves tálalása.

  • cukkini** 428.6 g
  • lazacfilé* 150 g
  • fejnélküli garnéla rák 30/40* 111.1 g
  • citromnád* 50 g
  • koriander, friss* 23.5 g
  1. Betét előkészítése.

    A karfiol rózsából 3 nagyobb darabot vékony szeletekre vágunk. Tálalás előtt bő forró olajban roppanósra sütjük.
  2. Leves elkészítése.

    A visszamaradt karfiolt összevágjuk, és a póréhagymával kevés olajon megfuttatjuk. Ráöntjük az alaplevet, tejet, sózzuk, és puhulásig főzzük. A puha karfiolt lével együtt turmixszoljuk, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a currypasztát, amikor forr, belekeverjük a tejszínt, víz hozzáadásával beállítjuk a sűrűségét. Lime levével ízesítjük, majd beledolgozzuk a vajat. Finom szűrön átszűrjük.
  3. Leves tálalása.

    A pácolt lazacot vékonyra szeleteljük. A rákfarkokat kevés forró olajban megsütjük, ügyelve nehogy túlkészítsük. A metéltre vágott cukkínit kevés vajon átforgatjuk, levesszük, és összekeverjük a vékonyra metélt citromnáddal, chilivel, korianderrel, és zöldhagymával. Beleforgatjuk a lazac szeletkéket, és a mélytányér közepére rendezzük. Rátesszük a sült karfiol szeleteket és a sült rákfarkat. Levessel körbeöntjük.
+