Csirkés vörös curry
Egy klasszikus wok étel, kevés hozzávalóval de mégis egy kiadós finom távol-keleti fogás készíthető el a vörös curry-vel. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Csirkés vörös curry
−
+
€0.0
A curry elkészítése.
Mogyoró olaj
/l
0.1 l
0%
víz
/l
1.3 l
0%
csirkecomb**
/g
1866.7 g
0%
Knorr Folyékony ízesítő füstölt cukorral és sült vöröshagymával 400 ml
/g
20.0 g
0%
Kókusztejpor**
/g
200.0 g
0%
koktélparadicsom*
/g
408.2 g
0%
Thai Vörös Curry Paszta
/kg
100.0 kg
0%
ananász konzerv
/g
200.0 g
0%
Tálalás.
szőlő*
/g
125.0 g
0%
padlizsán**
/g
105.3 g
0%
kristálycukor**
/g
35.0 g
0%
/
A curry elkészítése.
-
Mogyoró olaj 0.1 l
-
víz 1.3 l
-
csirkecomb** 1866.7 g
-
Kókusztejpor** 200.0 g
-
koktélparadicsom* 408.2 g
-
Thai Vörös Curry Paszta 100.0 kg
-
ananász konzerv 200.0 g
Tálalás.
-
szőlő* 125.0 g
-
padlizsán** 105.3 g
-
kristálycukor** 35.0 g
Elkészítés
-
A curry elkészítése.
Egy wokban forrósítsunk olajat, tegyük bele a curry pasztát és folyamatos keverés mellett 2 percig pirítsuk, hogy kioldódjanak az aromák. Adjuk hozzá a kókusztejpor és a langyos víz keverékét. Adjuk hozzá a csirkét, és főzzük félkészre. Ezután adjuk hozzá a koktélparadicsomot, a vágott ananászt és a kaffír lime leveleket. Így együtt forraljuk készre. A végén ízesítsük Folyékony Füst ízesítővel. -
Tálalás.
Ízesítsük cukorral (pl. barnacukorral) és halszósszal. Adjuk hozzá a szőlőszemeket, a thai padlizsánt. Dekoráljuk korianderrel és vágott chilivel. Tálaljuk jázmin rizzsel.