Csirkemájas lencseleves (felnőtt)
A magyaros levesek mindig népszerűek. A lencse és a máj kombinációja különleges ízvilágot biztosít. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Csirkemájas lencseleves (felnőtt)
−
+
€20.98
Leves elkészítése
csirkemáj**
/kg
0.6 kg
0%
lencse**
/kg
0.2 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.19 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.19 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.19 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.05 l
0%
víz
/l
3.0 l
0%
só
/g
1.0 g
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.25 l
0%
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül**
/kg
0.15 kg
0%
Tálalás és tipp
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
/
Leves elkészítése
-
csirkemáj** 0.6 kg
-
lencse** 0.2 kg
-
sárgarépa 0.19 kg
-
petrezselyemgyökér 0.19 kg
-
zeller, gumó 0.19 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
víz 3.0 l
-
só 1.0 g
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
-
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 0.15 kg
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A lencsét lehetőség szerint előző nap beáztatjuk.
- A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk és kockára vágjuk.
- A megtisztított és darabolt zöldségeket lepirítjuk forró napraforgó olajon.
- Hozzáadjuk a kockázott májat, felengedjük vízzel és elkezdjük főzni a levest.
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot elkeverjük kevés vízzel és az enyhén forrásban levő leveshez adjuk.
- Felöntjük a megfelelő mennyíségűre ésízesítjük sóval.
- Legvégül hozzáadjuk a RAMA Cremefine profi főzőkrémet éskészre forraljuk a levest.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell!
- A csirkemájat leforrázhatjuk külön és aztán felkockázva főzzük a levesbe.
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alappal készíthetünk más magyaros jellegű leveseket, ragukat, pörkölteket is.
- A menü függvényében a leves elkészíthető egyéb más húsfajtákból is.