Csirkehúsleves zöldségekkel (felnőtt)
A húsos levesek mindig népszerűek és nemcsak a gyerekek körében. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelés séfje.

Hozzávalók
Leves elkészítése
-
csirkemell** 0.6 kg
-
petrezselyemgyökér** 0.25 kg
-
sárgarépa** 0.25 kg
-
karalábé** 0.15 kg
-
póréhagyma** 0.15 kg
-
só 2 g
-
víz** 3 l
-
RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával 0.05 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld** 0.01 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- Felforrósított RAMA Culinesse Profin lepirítjuk a vékony csíkokra vágott csirkehúst.
- Ezután hozzáadjuk a szintén vékony csíkokra vágott zöldségeket.
- Rövid együtt pirítás után felengedjük a szükséges mennyíségű vízzel.
- Ízesítjüksószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal, sóvalés készre főzzük a levest.
-
Tálalás és tipp
- A főzés közben elpárolgott vizet mindig pótolni kell!
- Tálaláskor szórjuk meg a levest frissen vágott zöldpetrezselyemmel.
- A levest elkészíthetjük sót tartalmazó KNORR Tyúkhúsleves alappal is, de akkor só hozzáadása nem szükséges.
- Az így elkészített ételünket RAMA Cremefine Profival dúsítva kiváló ragulevest készíthetünk.