Csicsóka krémleves kaviárok
Mindenki készít krémleveseket.
Szerettem volna egy kis csavarral, ötletességgel megmutatni hogyan öltöztethetjük új köntösbe egy-két új betéttel a már megszokott ízletes leveseinket. Schmiedt Patrik

Hozzávalók
Csicsóka krémleves kaviárok
−
+
€0.0
Leves elkészítése.
csicsóka**
/g
500.0 g
0%
tej 1,5 %**
/l
0.5 l
0%
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú
/l
0.5 l
0%
vaj*
/g
100.0 g
0%
mogyoróhagyma*
/g
55.6 g
0%
Kaviáros piskóta elkészítése.
tojás (extra osztályú)
/darab
3.0 darab
0%
kristálycukor**
/g
40.0 g
0%
búzaliszt (főző, rétes)
/g
60.0 g
0%
Kaviáros sajtkrém.
sajtkrém*
/g
300.0 g
0%
Keta kaviár*
/g
50.0 g
0%
Knorr Folyékony ízesítő mandarinnal, lime-mal és yuzuval 400 ml
/g
20.0 g
0%
garnéla rák, fejjel 16/20*
/g
1666.7 g
0%
/
Leves elkészítése.
-
csicsóka** 500.0 g
-
tej 1,5 %** 0.5 l
-
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.5 l
-
vaj* 100.0 g
-
mogyoróhagyma* 55.6 g
Kaviáros piskóta elkészítése.
-
tojás (extra osztályú) 3.0 darab
-
kristálycukor** 40.0 g
-
búzaliszt (főző, rétes) 60.0 g
Kaviáros sajtkrém.
-
sajtkrém* 300.0 g
-
Keta kaviár* 50.0 g
-
garnéla rák, fejjel 16/20* 1666.7 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése.
Vajon a hagymát megfuttatjuk úgy hogyne kapjon színt,felöntjük 0,5 L zöldség alaplével,tejjel, Cremefine Profival és acsicsókát puhára főzzük. Ízesítjük, majd a thermomixerben egyneműsítjük. -
Kaviáros piskóta elkészítése.
Tojásokat elválaszjuk fehérjét habbá verjük cukor egy részével.Sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk.Lisztet és aszénport összeszitáljuk.Piskótát összeállítjuk majd papírozott 1/1GN tepsire vékonyan felkenjük 170°C-on 7-12percig sütjük.Melegen konyharuha segítségével feltekerjük amíg a tölteléket elkészítjük. -
Kaviáros sajtkrém.
Tápióka gyönygyöket sós vizben főzzük amíg átlátszó nem lesz leszűrjük és a citrusos összetevővel lekeverjük.Rákfarkokat olivaolajon hírtelen pirosra sütjük.