A rizottó jellegű ételek nagy variációs lehetőséget biztosítanak a szakácsok számára. Ezekbe a népszerű ételekbe belecsempészve bátran kipróbálhatunk új alapanyagokat, mint például a csicsriborsó. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Rizottó elkészítése
-
csirkemáj** 0.4 kg
-
csirkemell** 0.4 kg
-
rizs, barna** 0.7 kg
-
csicseriborsó** 0.3 kg
-
gomba, csiperke** 0.26 kg
-
zöldborsó** 0.18 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.14 kg
-
sárgarépa 0.14 kg
-
zeller, gumó 0.13 kg
-
vöröshagyma 0.13 kg
-
só 11.0 g
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Elkészítés
-
Rizottó elkészítése
- A csirkemájakat megtisztítjuk és kockára vágjuk.
- A csirkemelleket is kockára vágjuk.
- Forró RAMA Culinesse Profin lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát majd a csirkemellet.
- Amikor a csirke félig megpirult hozzáadjuk a csirkemájat.
- Rövid együtt pirítás után beletesszük a cikkekre vágott gombát majd a zöldborsót és a nagyon apróra vágott többi zöldséget.
- Ízesítjük sóval és hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
- Kevés vizet aláöntve készre főzzük.
- A barna rizst és az előzőleg beáztatott csicseriborsót külön kifőzzük.
- Tálalás előttösszekeverjük az összes összetevőt.
-
Tálalás és tipp
- A rizottót elkészíthetjük szaftosabban is sószegény KNORR levesalapokkal készített alapléhozzáadásával.
- Készítsünk mártást a rizottóhoz a KNORR sómentes kérmleves alapokból!
- A csirrkemájrizottót ízesíthetjük a KNORR Primerba növényi olajos fűszercsalád tagjaival is.