Hozzávalók

+

Rizottó elkészítése


A rizottó jellegű ételek nagy variációs lehetőséget biztosítanak a szakácsok számára. Ezekbe a népszerű ételekbe belecsempészve bátran kipróbálhatunk új alapanyagokat, mint például a csicsriborsó. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Rizottó elkészítése

    • A csirkemájakat megtisztítjuk és kockára vágjuk.
    • A csirkemelleket is kockára vágjuk.
    • Forró RAMA Culinesse Profin lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát majd a csirkemellet.
    • Amikor a csirke félig megpirult hozzáadjuk a csirkemájat.
    • Rövid együtt pirítás után beletesszük a cikkekre vágott gombát majd a zöldborsót és a nagyon apróra vágott többi zöldséget.
    • Ízesítjük sóval és hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
    • Kevés vizet aláöntve készre főzzük.
    • A barna rizst és az előzőleg beáztatott csicseriborsót külön kifőzzük.
    • Tálalás előttösszekeverjük az összes összetevőt.
  2. Tálalás és tipp

    • A rizottót elkészíthetjük szaftosabban is sószegény KNORR levesalapokkal készített alapléhozzáadásával.
    • Készítsünk mártást a rizottóhoz a KNORR sómentes kérmleves alapokból!
    • A csirrkemájrizottót ízesíthetjük a KNORR Primerba növényi olajos fűszercsalád tagjaival is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü