Csicseriborsós pulykatokány zöldfűszeres, vadrizses bulgurral (felnőtt)
A z egyre népszerűbb csicsriborsó felhasználása egyre gyakoribb. Ebben az ételben egy új variációt ismerhetünk meg.A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Csicseriborsós pulykatokány zöldfűszeres, vadrizses bulgurral (felnőtt)
−
+
€1002.17
Tokány elkészítése
pulykacomb**
/kg
0.1 kg
0%
csicseriborsó**
/kg
0.2 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.15 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.06 l
0%
víz
/l
0.9 l
0%
só
/g
8.0 g
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.25 l
0%
KNORR Sajtmártás alap hozzáadott só nélkül 2 kg
/kg
0.18 kg
0%
Köret elkészítése
bulgur (búzatöret)
/kg
0.5 kg
0%
rizs, vad
/kg
0.2 kg
0%
petrezselyemzöld
/kg
0.02 kg
0%
só
/g
5.0 g
0%
Delikát Ételízesítő hozzáadott só nélkül 3kg
/g
14.0 g
0%
KNORR Őrölt kömény 220 g
/g
3.0 g
0%
Tálalás és tipp
petrezselyemzöld
/kg
0.02 kg
0%
/
Tokány elkészítése
-
pulykacomb** 0.1 kg
-
csicseriborsó** 0.2 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
víz 0.9 l
-
só 8.0 g
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
Köret elkészítése
-
bulgur (búzatöret) 0.5 kg
-
rizs, vad 0.2 kg
-
petrezselyemzöld 0.02 kg
-
só 5.0 g
-
KNORR Őrölt kömény 220 g 3.0 g
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.02 kg
Elkészítés
-
Tokány elkészítése
- A csicseriborsót előző nap beáztatjuk, majd vízben megfőzzük.
- Felhevített olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Rátesszük a darabolt pulykacombot.
- Lepirítjuk, megsózzuk a só felével.
- Felöntjük vízzel majd újra lepirítjuk, majd ezt a folyamatot többször megismételjük amíg a hús majdnem puha lesz.
- Közben a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártás alapot kikeverjük vízzel és ráöntjük a húsra.
- Az így felöntött húst készre pároljuk az előzőleg megfőzött csicseriborsóval együtt.
- Legvégül hozzáforraljuk a növényi főzőkrémet, beállítjuk a megfelelő folyadékmennyiséget és ízesítjük a maradék sóval.
-
Köret elkészítése
- A bulgurt és a vadrizst külön-külön megfőzzük hozzáadott sót nem tartalmazó DELIKÁTTAL és sóval ízesített vízben.
- A kifőtt gabonákat összekeverjük vágott petrzselyemzölddel és ízesítjük KNORR Őrölt köménnyel
-
Tálalás és tipp
- A tokányt forrón tálaljuk a körettel együtt, majd az egész ételt megszórjuk friss vágott petrezselyemzölddel.
- Használhatunk előrefőzött csicseriborsót is, lehetőleg só nélkülit.
- A vadrizs főzési ideje viszonyleg hosszú, ezért főzzük külön.
- A körethez használt petrezyelyemzöldet le is piríthatjuk kissé és úgy keverjük a bulgurhoz.