Hozzávalók
Tokány elkészítése
-
pulykacomb** 0.1 kg
-
csicseriborsó** 0.2 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
víz 0.9 l
-
só 8.0 g
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
Köret elkészítése
-
bulgur (búzatöret) 0.5 kg
-
rizs, vad 0.2 kg
-
petrezselyemzöld 0.02 kg
-
só 5.0 g
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.02 kg
Elkészítés
-
Tokány elkészítése
- A csicseriborsót előző nap beáztatjuk, majd vízben megfőzzük.
- Felhevített olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Rátesszük a darabolt pulykacombot.
- Lepirítjuk, megsózzuk a só felével.
- Felöntjük vízzel majd újra lepirítjuk, majd ezt a folyamatot többször megismételjük amíg a hús majdnem puha lesz.
- Közben a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártás alapot kikeverjük vízzel és ráöntjük a húsra.
- Az így felöntött húst készre pároljuk az előzőleg megfőzött csicseriborsóval együtt.
- Legvégül hozzáforraljuk a növényi főzőkrémet, beállítjuk a megfelelő folyadékmennyiséget és ízesítjük a maradék sóval.
-
Köret elkészítése
- A bulgurt és a vadrizst külön-külön megfőzzük hozzáadott sót nem tartalmazó DELIKÁTTAL és sóval ízesített vízben.
- A kifőtt gabonákat összekeverjük vágott petrzselyemzölddel és ízesítjük KNORR Őrölt köménnyel
-
Tálalás és tipp
- A tokányt forrón tálaljuk a körettel együtt, majd az egész ételt megszórjuk friss vágott petrezselyemzölddel.
- Használhatunk előrefőzött csicseriborsót is, lehetőleg só nélkülit.
- A vadrizs főzési ideje viszonyleg hosszú, ezért főzzük külön.
- A körethez használt petrezyelyemzöldet le is piríthatjuk kissé és úgy keverjük a bulgurhoz.