Csicseriborsós pulykapörkölt spatzleval (felnőtt)
Csicseriborsóbol nem csak humusz készíthető. Megfelelően felhasználva kíváló kiegészítője magyaros jellegű ételeknek. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Csicseriborsós pulykapörkölt spatzleval (felnőtt)
−
+
€856.06
Pörkölt elkészítése
pulykacomb**
/kg
1.0 kg
0%
csicseriborsó**
/kg
0.2 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.15 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.06 l
0%
víz
/l
0.9 l
0%
só
/g
14.0 g
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.25 l
0%
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül**
/kg
0.14 kg
0%
Köret elkészítése
napraforgóolaj (tésztához)*
/l
0.01 l
0%
/
Pörkölt elkészítése
-
pulykacomb** 1.0 kg
-
csicseriborsó** 0.2 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
víz 0.9 l
-
só 14.0 g
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
-
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 0.14 kg
Köret elkészítése
-
napraforgóolaj (tésztához)* 0.01 l
Elkészítés
-
Pörkölt elkészítése
- A csicseriborsót előző nap beáztatjuk, majd vízben megfőzzük.
- Felhevített olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Rátesszük a kockára vágott pulykacombot.
- Lepirítjuk, megsózzuk a só felével.
- Felöntjük vízzel majd újra lepirítjuk, majd ezt a folyamatot többször megismételjük.
- Közben a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap 1/3 részét kikeverjük kevés vízzel és ráöntjük a húsra.
- Ebben a pörköltalapban majdnem készre pároljuk.
- Hozzáadjuk a megfőtt csicseriborsót.
- Ekkor vízzel és a RAMA Cremefine Profi főzőkrémmelelkeverjük a maradék hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot és a húshoz adjuk.
- Beállítjuk a megfelelő folyadékmennyiséget, készre főzzük és ízesítjük a maradék sóval.
-
Köret elkészítése
- A KNORR Német tájjelegű galuskát (Spatzle) előírás szerint kifőzzük vízben, leszűrjük és leolajozzuk.
-
Tálalás és tipp
- A pörköltet forrón, a spatzléval együtt tálaljuk.
- Használhatunk előrefőzött csicseriborsót is, lehetőleg só nélkülit.