Menu

Hozzávalók

+

Pörkölt elkészítése

  • pulykacomb** 0.7 kg
  • csicseriborsó** 0.13 kg
  • vöröshagyma 0.11 kg
  • napraforgóolaj** 0.05 l
  • víz 0.8 l
  • 14.0 g
  • főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
  • KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 0.11 kg

Köret elkészítése

  • napraforgóolaj (tésztához)* 0.01 l
  • KNORR Német tájjelegű galuska - Spatzle 0.7 kg

Csicseriborsóbol nem csak humusz készíthető. Megfelelően felhasználva kíváló kiegészítője magyaros jellegű ételeknek. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Pörkölt elkészítése

    • A csicseriborsót előző nap beáztatjuk, majd vízben megfőzzük.
    • Felhevített olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
    • Rátesszük a kockára vágott pulykacombot.
    • Lepirítjuk, megsózzuk a só felével.
    • Felöntjük vízzel majd újra lepirítjuk, majd ezt a folyamatot többször megismételjük.
    • Közben a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap 1/3 részét kikeverjük kevés vízzel és ráöntjük a húsra.
    • Ebben a pörköltalapban majdnem készre pároljuk.
    • Hozzáadjuk a megfőtt csicseriborsót.
    • Ekkor vízzel és a RAMA Cremefine Profi főzőkrémmelelkeverjük a maradék hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot és a húshoz adjuk.
    • Beállítjuk a megfelelő folyadékmennyiséget, készre főzzük és ízesítjük a maradék sóval.
  2. Köret elkészítése

    • A KNORR Német tájjelegű galuskát (Spatzle) előírás szerint kifőzzük vízben, leszűrjük és leolajozzuk.
  3. Tálalás és tipp

    • A pörköltet forrón, a spatzléval együtt tálaljuk.
    • Használhatunk előrefőzött csicseriborsót is, lehetőleg só nélkülit.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü