Menu

Hozzávalók

+

Humusz elkészítése

Chrispi No Chicken

Lilakáposzta saláta

  • ételecet 10%** 0.4 l
  • kristálycukor** 400.0 g
  • víz 1.0 l
  • káposzta, lila 1000.0 g

Naan kenyér

  • élesztő, instant* 20.0 g
  • 10.0 g
  • sütőpor** 10.0 g
  • joghurt, natúr** 185.0 g
  • víz 240.0 g
  • finomliszt 500.0 g

Tálalás

  • retek, hónapos** 100.0 g
  • tojás (extra osztályú) 10.0 darab
  • szezámmag 30.0 g
  • római saláta* 200.0 g
  • koktélparadicsom* 300.0 g

Ennek az ételnek a tálalásánál fontos szerepet játszik a porcelán helyes megválasztása, hogy az összetevőket meg tudjuk mutatni. 

Ezáltal előnyt élveznek az enyhén mély széles kialakítású rusztikus tálak és tányérok.

...

Elkészítés

  1. Humusz elkészítése

    • A csicseri borsó levével (320g) és 50g Tahinivel minden összetevőt a thermomixer kancsójába teszünk és először nagy fordulaton, majd közepes fordulaton 80°C-ra melegítjük. (kb. 8-10 perc). 
    • Hagyjuk a hűtőben kihűlni és csak másnap használjuk fel.
  2. Chrispi No Chicken

    • A húspogácsákat 175°C-on bő forró olajban ropogósra sütjük. 
    • Fagyott állapotában süssük, kiolvasztást nem igényel.
  3. Lilakáposzta saláta

    • Az ecetes lé összetevőit összeforraljuk és félre tesszük. 
    • A zöldséget julienne- re vágjuk vagy gyaluljuk és le sózzuk. 
    • Amikor a só elkezd dolgozni rajta ráöntjük a forró marináló levet és hagyjuk kihűlni.
  4. Naan kenyér

    • A száraz összetevőket a keverőtálba tesszük és egyneműsítjük, majd hozzáadjuk a folyadékokat és dagasztókarral 7-8 percig tempósan dagasztjuk, míg össze nem áll.
    • Ezután egy órát kelesztjük és 10 egyforma porcióra osztva golyózzuk. 
    • Lisztezett felületen nyújtjuk (itt mehet alá rétesliszt) és letakarva újabb 20 percig pihentetjük.
    • Egy felforrósított száraz vasserpenyőben sütjük meg mindkét oldalát.
    • Opcionálisan vajjal és/vagy olajjal fokhagymával is megkenhetjük.
  5. Tálalás

    • A tojásokat gyöngyözéstől számítva 6 percig főzzük és óvatosan meghámozzuk
    • .A szezámmagok keverékét egy száraz serpenyőben közepes hőmérséklet mellett pirítjuk, majd enyhén sózzuk és egy porcelán csészébe öntjük át, hogy a hevítést leállíthassuk.
    • A zöldségeket megmossuk és ízlésesen aprítjuk, majd a tányérra rendezzük.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü