Menu

Hozzávalók

+

Cordon Blue elkészítése

  • csirkemell** 2500.0 g
  • gépsonka** 200.0 g
  • sajt, Mozarella* 200.0 g
  • pankómorzsa* 300.0 g
  • búzaliszt 300.0 g
  • tojás (extra osztályú) 5.0 darab

Burgonya Gratin elkészítése

Zöld majonéz készítése, tálalás


Egy laktató fogás, ahol a sonkával és sajttal töltött rántott hús selymes, tejszínes-sajtos rakott burgonyával és majonézzel kerül a tányérra.

...

Elkészítés

  1. Cordon Blue elkészítése

    • A felnyitott és enyhén kiklopfolt csirkemelleket sózzuk, borsozzuk.
    • Minden egyes szeletre teszünk egy szelet sonkát és mozzarellát.
    • A mellek két végét visszahajtva szorosan feltekerjük.
    • A szokott módon lisztbe, tojásba, morzsába bepanírozzuk. A tojás és a morzsa mozzanatot ismételjük meg, hogy szorosan együtt maradjon a tekercsünk.
    • Lassan sütve, nem forró bő olajban aranybarnára sütjük, ügyelve arra hogy a közepe is átsüljön.

  2. Burgonya Gratin elkészítése

    • Mandolinon szeleteljük le a burgonyát.
    • Vízzel keverjük el a majonézt, a reszelt parmezánt és adjuk hozzá a szeletelt burgonyát. Sózzuk, borsozzuk.
    • Vajazott, morzsázott edényben rendezzük el, a tetejét szórjuk meg parmezánnal és süssük meg 180°C-on 40 perc alatt.
    • Ha megsült hűtsük ki hogy szeletelhető legyen.
  3. Zöld majonéz készítése, tálalás

    • A majonézt felezzük meg, és készítsünk kétféle bazsalikomos és szárított paradicsomos krémet.
    • Tálaljuk a húst a párolt brokkolival és a Gratin burgonyával.
    • Dekoráljuk a húst a két színű majonéz krémmel.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü