Citrusos flan torta Dóczi Gyuritól
Szeretem a Francia konyhát, különösen a könnyű és egyszerű desszerteket. Dóczi György

Hozzávalók
Citrusos flan torta Dóczi Gyuritól
−
+
€0.0
Citrusos flan torta
tej 1,5 %**
/l
0.8 l
0%
kristálycukor**
/g
185.0 g
0%
tojássárgája*
/g
0.2 g
0%
narancs**
/g
200.0 g
0%
lime*
/g
50.0 g
0%
búzaliszt (főző, rétes)
/g
70.0 g
0%
tejszín 30 %
/l
0.2 l
0%
vaj*
/g
130.0 g
0%
/
Citrusos flan torta
-
tej 1,5 %** 0.8 l
-
kristálycukor** 185.0 g
-
tojássárgája* 0.2 g
-
narancs** 200.0 g
-
lime* 50.0 g
-
búzaliszt (főző, rétes) 70.0 g
-
tejszín 30 % 0.2 l
-
vaj* 130.0 g
Elkészítés
-
Citrusos flan torta
Tejet a tejszínt és a vanília rudat a reszelt héjakat felforraljuk. Félretesszük.
A cukrot a tojássárgáját, a MAIZENA Kukoricakeményítőt összekeverjük.
Hozzá adjuk a meleg tejes keveréket.
Tűzre téve sűrű krémmé főzzük, majd hűtsük ki hogy langyos legyen.
Lisztből,vajból a tejből és egy csipet sóból tásztát gyúrunk.
Keverjük ki a krémet, majd töltsük a tésztával kibélelt tortaformába.
180°C-on süssük 30 percig.