Cesar saláta
Nem a megszokott módon tálalva, de a megszokott és hagyományos ízekkel kínálom a Cesar salátámat Lőrincz György
Hozzávalók
Előkészítés.
-
tojás (extra osztályú) 6 darab
-
Olivaolaj, extra szűz* 0.5 l
-
tengeri só* 50 g
-
szardella* 50 g
-
sajt, Parmesan* 206.2 g
-
fokhagyma* 31.6 g
Elkészítés, tálalás
-
csirkemell** 1777.8 g
-
római saláta* 2000 g
Elkészítés
-
Előkészítés.
A tojásokat forrásban levő vízben 5 perc alatt lágyra főzzük, majd jeges vízben hűtjük, megpucoljuk.
Robotgépben a tojásokból a mustárral ,szardellával, a parmezán felével sóval borssal olajjal aiolit készítünk.
-
Elkészítés, tálalás
A csirke melleket sóval borssal ízesítjük, majd a maradék olajon magas hőfokon kérgezzük, majd előmelegített sütőben 180C-on 10 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor az aiolit a tányérra húzzuk, ráhelyezzük a feldarabolt saláta szíveket, a felszeletelt csirkét, parmezán forgáccsal, ízlés szerint szárított tojás sárgával, pirítóssal tálaljuk.