Caldo verde XXI század
A konvencióktól eltérően nem halászlé az ünnepi levesem, de kiválóan illeszkedik a menüsoromba.
Levesem érdekes kombinációja az öszi-téli zöldségeknek.

Hozzávalók
Leves elkészítése.
-
vöröshagyma 1111.1 g
-
fokhagyma* 157.9 g
-
burgonya** 800 g
-
fodros káposzta* 1764.7 g
-
Chorizo kolbász* 200 g
-
KNORR Zöldségleves alap* 300 g
Burgonya krém elkészítése.
-
burgonya** 300 g
-
vaj* 100 g
-
tej 1,5 %** 0.1 l
-
fűszerpaprika** 20 g
Kolbász morzsa készítése.
-
Chorizo kolbász* 300 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése.
Egy lábasban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a felaprított hagymát és üvegesre pároljuk. Beledobjuk a fokhagymát is és néhány percig azzal együtt főzzük tovább a hagymát. Felöntjük az alaplével amit a zöldségek leeső részeiből és a KNORR Zöldségleves alapból készítettünk, és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd visszavéve a hőt, hogy csendesen gyöngyözzön kb. 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a fodros kelt és még 10 percig főzzük. Ezután belerakjuk a karikára vágott chorizót és újabb 15 perc alatt készre főzzük. RAMA Cremefine Profivaldúsítjukmajdthermomixerbe tesszük és 10-es fokazaton 1-2 perc alatt krém állagúra turmixoljuk . -
Burgonya krém elkészítése.
A burgonyakrémhez a burgonyát puhára fözzük a hagymával, fokhagymával a paprikával majd leszűrjük, vaj és a tej hozzáadásával kihabosítjuk majd habzsákba töltjük. -
Kolbász morzsa készítése.
A kolbászt kevés olajon kipirítjuk majd thermomixerbe 10-es fokozaton por állagúra turmixoljuk . Egy tepsin hagyjuk teljesen kszáradni. -
Tálalás.
Káposzta ropogós: a káposzta leveleket sózzuk majd 2 sütőpapír között lesúlyozva serpenyőben ropogósra sütjük. A dekorált, betétekkel előkészített tányérba öntjük a kész, forró levest.