Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése.

  • vöröshagyma 1111.1 g
  • fokhagyma* 157.9 g
  • burgonya** 800.0 g
  • fodros káposzta* 1764.7 g
  • Chorizo kolbász* 200.0 g
  • KNORR Zöldségleves alap* 300.0 g

Burgonya krém elkészítése.

  • burgonya** 300.0 g
  • vaj* 100.0 g
  • tej 1,5 %** 0.1 l
  • fűszerpaprika** 20.0 g

Kolbász morzsa készítése.

  • Chorizo kolbász* 300.0 g

A konvencióktól eltérően nem halászlé az ünnepi levesem, de kiválóan illeszkedik a menüsoromba.
Levesem érdekes kombinációja az öszi-téli zöldségeknek.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése.

    Egy lábasban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a felaprított hagymát és üvegesre pároljuk. Beledobjuk a fokhagymát is és néhány percig azzal együtt főzzük tovább a hagymát. Felöntjük az alaplével amit a zöldségek leeső részeiből és a KNORR Zöldségleves alapból készítettünk, és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.Sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd visszavéve a hőt, hogy csendesen gyöngyözzön kb. 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a fodros kelt és még 10 percig főzzük. Ezután belerakjuk a karikára vágott chorizót és újabb 15 perc alatt készre főzzük.RAMA Cremefine Profivaldúsítjukmajdthermomixerbe tesszük és 10-es fokazaton 1-2 perc alatt krém állagúra turmixoljuk .
  2. Burgonya krém elkészítése.

    A burgonyakrémhez a burgonyát puhára fözzük a hagymával, fokhagymával a paprikával majd leszűrjük, vaj és a tej hozzáadásával kihabosítjuk majd habzsákba töltjük.
  3. Kolbász morzsa készítése.

    A kolbászt kevés olajon kipirítjuk majd thermomixerbe 10-es fokozaton por állagúra turmixoljuk .Egy tepsin hagyjuk teljesen kszáradni.
  4. Tálalás.

    Káposzta ropogós: a káposzta leveleket sózzuk majd 2 sütőpapír között lesúlyozva serpenyőben ropogósra sütjük.A dekorált, betétekkel előkészített tányérba öntjük a kész, forró levest.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü