Burgonyás halpogácsa majonézes káposztasalátával (felnőtt)
Bármilyen hal az étrendünkben változatosabbá teheti a táplálkozási szokásainkat. Íme egy jó tipp, hogyan is tegyük ezt meg! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Burgonyás halpogácsa majonézes káposztasalátával (felnőtt)
−
+
€965.36
Halpogácsa elkészítése
tengeri halfilé
/kg
1.0 kg
0%
tojás (60g/darab)**
/kg
0.33 kg
0%
KNORR Fűszerkeverék halakhoz
/g
23.0 g
0%
zsemlemorzsa**
/kg
0.24 kg
0%
búzaliszt (főző, rétes)
/kg
0.08 kg
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.07 l
0%
Saláta elkészítése
káposzta, lila
/kg
1.2 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.6 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.3 kg
0%
petrezselyemzöld
/kg
0.02 kg
0%
ételecet 10%**
/l
0.03 l
0%
só
/g
4.0 g
0%
Tálalás és tipp
lucerna csíra
/kg
0.06 kg
0%
/
Halpogácsa elkészítése
-
tengeri halfilé 1.0 kg
-
tojás (60g/darab)** 0.33 kg
-
KNORR Fűszerkeverék halakhoz 23.0 g
-
zsemlemorzsa** 0.24 kg
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.08 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.07 l
Saláta elkészítése
-
káposzta, lila 1.2 kg
-
sárgarépa 0.6 kg
-
vöröshagyma 0.3 kg
-
petrezselyemzöld 0.02 kg
-
ételecet 10%** 0.03 l
-
só 4.0 g
Tálalás és tipp
-
lucerna csíra 0.06 kg
Elkészítés
-
Halpogácsa elkészítése
- A kiolvasztott majd ledarált halat összegyúrjuk a tojás 2/3-ad részével,a KNORR Burgonyapehellyel és KNORR Hal fűszerkeverékkel.
- Az így kapott masszából pogácsákat formázunk.
- A pogácsákat bepanírozzuk és az előzőleg RAMA Combi Profival vékonyan bepermetezett tepsire tesszük.
- A pogácsák tetejét is befújjuk a zsiradékkal és előmelegített légkeveréses sütőben kb 170 °C fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
-
Saláta elkészítése
- A megtisztított, megmosott zöldségeket vékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük.
- Besózzuk és állni hagyjuk.
- A levet engedett zöldségeket kinyomkodjuk és meglocsoljuk ecettel.
- Rövid ideig hűtőben tároljuk majd alaposan összekeverjük a GLOBUS Majonézzel és a vágott petrezselyemzölddel.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a majonézes káposztasalátára szórjuk a lucerna csírát és mellé tesszük a kisült halpogácsákat.
- A halpogácsát dósíthatjuk más zöldségekkel is (pl.: sárgarépa, zeller, brokkoli, stb.).
- A halpogácsa sütési ideje sütőnként változhat.
- Fagyasztott halfilé használatakor mindig a kiolvasztott hal súlyát vegyük figyelembe az elkészítéskor