Hozzávalók

+

Halpogácsa elkészítése

Saláta elkészítése

Tálalás és tipp

  • lucerna csíra 0.03 kg

Bármilyen hal az étrendünkben változatosabbá teheti a táplálkozási szokásainkat. Íme egy jó tipp, hogyan is tegyük ezt meg! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Halpogácsa elkészítése

    • A kiolvasztott majd ledarált halat összegyúrjuk a tojás 2/3-ad részével,a KNORR Burgonyapehellyel és KNORR Hal fűszerkeverékkel.
    • Az így kapott masszából pogácsákat formázunk.
    • A pogácsákat bepanírozzuk és az előzőleg RAMA Combi Profival vékonyan bepermetezett tepsire tesszük.
    • A pogácsák tetejét is befújjuk a zsiradékkal és előmelegített légkeveréses sütőben kb 170 °C fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
  2. Saláta elkészítése

    • A megtisztított, megmosott zöldségeket vékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük.
    • Besózzuk és állni hagyjuk.
    • A levet engedett zöldségeket kinyomkodjuk és meglocsoljuk ecettel.
    • Rövid ideig hűtőben tároljuk majd alaposan összekeverjük a GLOBUS Majonézzel és a vágott petrezselyemzölddel.
  3. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor a majonézes káposztasalátára szórjuk a lucerna csírát és mellé tesszük a kisült halpogácsákat.
    • A halpogácsát dósíthatjuk más zöldségekkel is (pl.: sárgarépa, zeller, brokkoli, stb.).
    • A halpogácsa sütési ideje sütőnként változhat.
    • Fagyasztott halfilé használatakor mindig a kiolvasztott hal súlyát vegyük figyelembe az elkészítéskor
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü