Hozzávalók
Halpogácsa elkészítése
-
tengeri halfilé 0.8 kg
-
tojás (60g/darab)** 0.3 kg
-
KNORR Fűszerkeverék halakhoz 18.0 g
-
zsemlemorzsa** 0.22 kg
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.07 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.06 l
Saláta elkészítése
-
káposzta, lila 0.88 kg
-
sárgarépa 0.44 kg
-
vöröshagyma 0.22 kg
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
-
ételecet 10%** 0.02 l
-
só 3.0 g
Tálalás és tipp
-
lucerna csíra 0.03 kg
Elkészítés
-
Halpogácsa elkészítése
- A kiolvasztott majd ledarált halat összegyúrjuk a tojás 2/3-ad részével,a KNORR Burgonyapehellyel és KNORR Hal fűszerkeverékkel.
- Az így kapott masszából pogácsákat formázunk.
- A pogácsákat bepanírozzuk és az előzőleg RAMA Combi Profival vékonyan bepermetezett tepsire tesszük.
- A pogácsák tetejét is befújjuk a zsiradékkal és előmelegített légkeveréses sütőben kb 170 °C fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
-
Saláta elkészítése
- A megtisztított, megmosott zöldségeket vékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük.
- Besózzuk és állni hagyjuk.
- A levet engedett zöldségeket kinyomkodjuk és meglocsoljuk ecettel.
- Rövid ideig hűtőben tároljuk majd alaposan összekeverjük a GLOBUS Majonézzel és a vágott petrezselyemzölddel.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a majonézes káposztasalátára szórjuk a lucerna csírát és mellé tesszük a kisült halpogácsákat.
- A halpogácsát dósíthatjuk más zöldségekkel is (pl.: sárgarépa, zeller, brokkoli, stb.).
- A halpogácsa sütési ideje sütőnként változhat.
- Fagyasztott halfilé használatakor mindig a kiolvasztott hal súlyát vegyük figyelembe az elkészítéskor