Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

Tálalás és tipp


A burgonyát nemcsak köretnek használhatjuk. Tartalmas, finom levest is főzhetünk belőle. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk.
    • Az így előkészített burgonyáta RAMA Culinesse profin lepirítjuk majd felöntjük kevés vízzel.
    • Puhulásig főzzük, ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval és sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal.
    • Botmixerrel leturmixoljuk aburgonyát és felengedjük a szükséges mennyíségü vízzel.
    • A KNORR Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest.
    • Dúsítjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel a levest és kiforraljuk.
  2. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor tesszük a levesbe a KNORR Natúr zsemlekockákat és a finomra vágott zöldpetrezselymet.
    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
    • A leves ízesítésére használhatunk más sószegény KNORR Levesalapokat (csont, marha) is.
    • Ha gluténmentesen szeretnénk a levest elkészíteni akkor a burgonyánkívül, csak a KNORR Maizena Kukoricakeményítőt használjuk hozzá, a megfelelő körülmények között.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü