Burgonyakrémleves zsemlekockával (felnőtt)
A burgonyát nemcsak köretnek használhatjuk. Tartalmas, finom levest is főzhetünk belőle. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Burgonyakrémleves zsemlekockával (felnőtt)
−
+
€115.55
Leves elkészítése
burgonya**
/kg
1.2 kg
0%
szerecsendió, őrölt**
/g
6.0 g
0%
só
/g
3.0 g
0%
víz
/l
3.0 l
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.25 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.06 l
0%
Tálalás és tipp
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
/
Leves elkészítése
-
burgonya** 1.2 kg
-
szerecsendió, őrölt** 6.0 g
-
só 3.0 g
-
víz 3.0 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.06 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk.
- Az így előkészített burgonyáta RAMA Culinesse profin lepirítjuk majd felöntjük kevés vízzel.
- Puhulásig főzzük, ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval és sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal.
- Botmixerrel leturmixoljuk aburgonyát és felengedjük a szükséges mennyíségü vízzel.
- A KNORR Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest.
- Dúsítjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel a levest és kiforraljuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor tesszük a levesbe a KNORR Natúr zsemlekockákat és a finomra vágott zöldpetrezselymet.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
- A leves ízesítésére használhatunk más sószegény KNORR Levesalapokat (csont, marha) is.
- Ha gluténmentesen szeretnénk a levest elkészíteni akkor a burgonyánkívül, csak a KNORR Maizena Kukoricakeményítőt használjuk hozzá, a megfelelő körülmények között.