Hozzávalók
Leves elkészítése
-
burgonya** 0.9 kg
-
szerecsendió, őrölt** 5.0 g
-
só 3.0 g
-
víz 2.5 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk.
- Az így előkészített burgonyáta RAMA Culinesse profin lepirítjuk majd felöntjük kevés vízzel.
- Puhulásig főzzük, ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval és sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal.
- Botmixerrel leturmixoljuk aburgonyát és felengedjük a szükséges mennyíségü vízzel.
- A KNORR Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest.
- Dúsítjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel a levest és kiforraljuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor tesszük a levesbe a KNORR Natúr zsemlekockákat és a finomra vágott zöldpetrezselymet.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell.
- A leves ízesítésére használhatunk más sószegény KNORR Levesalapokat (csont, marha) is.
- Ha gluténmentesen szeretnénk a levest elkészíteni akkor a burgonyánkívül, csak a KNORR Maizena Kukoricakeményítőt használjuk hozzá, a megfelelő körülmények között.